Societat

Treball conjunt dels Mossos i la Policia Local a Sarrià de Ter

Una oficina compartida atén veïns del poble i la rodalia

En un mes els agents han obert 90 procediments

Una oficina compartida, als baixos de l’edifici de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, atén els veïns del poble i de la rodalia des del 7 de febrer. Hi ha un agent de la Policia Local i un del cos de Mossos d’Esquadra, que treballen braç a braç. És l’inici d’una iniciativa “pionera” a Catalunya, afirma l’inspector dels Mossos Xavier Domènech, responsable de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Gironès-Pla de l’Estany. “Tots hi sortim beneficiats i, de moment, no hi veig cap pega.”

Domènech explica que la fórmula no és que sigui “una comissaria conjunta”, sinó que “dins de la policia local hi poses un mosso”. És una manera de dir que es faciliten tràmits que, si no fos així, veïns de Sarrià i d’altres pobles haurien d’anar a fer a l’oficina d’atenció ciutadana, al centre de Girona, amb l’afegit del desplaçament i el preu del pàrquing, diu l’inspector dels Mossos.

Per la seva banda, el sotsinspector de la policia de Sarrià, Toni Carrera, destaca que la iniciativa donarà més serveis als veïns del poble i dels municipis del voltant. Explica que, des del 2017, la policia sarrianenca ja recollia denúncies, però amb el treball conjunt iniciat al febrer podran “tenir més presència al carrer”. Podran prestar més atenció, per exemple, al mercat setmanal.

Sarrià –5.231 habitants el 2021, segons l’Idescat– serà encara més referent de municipis com ara Sant Julià de Ramis, Celrà, Bordils, Flaçà, Cervià de Ter i Sant Joan de Mollet, que no tenen policia pròpia –en alguns casos hi ha vigilants, detalla Carrera–. Per l’alcalde, Narcís Fajula (ERC), l’oficina compartida “és facilitar la vida als veïns. De vegades no és pràctic haver d’anar a Girona”, explica.

Cita prèvia, recomanada

L’Ajuntament havia fet aquesta petició de manera “reiterada”, diu Fajula. Hi poden anar veïns dels voltants i, fins i tot, del nord de Girona, com el barri del Pont Major. La consulta prèvia és recomanable per qüestions de contenir l’expansió del coronavirus.

La iniciativa s’ha presentat en una recent reunió de la junta de seguretat local. “A Girona tenim sis pupitres i a Sarrià hi ha el setè”, resumeix l’inspector dels Mossos. El consistori ha cedit l’espai i el material per a l’oficina.

LA DATA

07.02.22
Va ser
el dia que va obrir amb agents dels dos cossos de policia l’oficina compartida del carrer Major de Sarrià.

LA FRASE

La idea és acostar l’agent dels Mossos a la gent i que per moltes coses no s’hagi d’anar a Girona
Xavier Domènech
INSPECTOR I CAP DE L’ÀREA BÀSICA POLICIAL GIRONÈS-pLA DE L’ESTANY

Llagostera, pròxim objectiu

Des que funciona l’oficina compartida, els agents han obert 90 procediments, explica Xavier Domènech. Més de la meitat (50) són per autoritzar menors a sortir a l’estranger, però també hi ha hagut 9 denúncies per pèrdua, 4 per estafa amb targeta, 10 per furts lleus i 4 per furts greus. “Són 90 persones que no han hagut d’anar a Girona.” El pla dels Mossos és estendre aquest model. Si encaixen les peces –espai físic i disponibilitat dels agents–, el pròxim municipi podria ser Llagostera, a mig camí entre la comissaria de Girona i la de Sant Feliu de Guíxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia