Societat

Crida a Cassà per acollir refugiats d’Ucraïna

Cassà de la Selva fa una crida als veïns a col·laborar o a oferir habitatge o acolliment a les persones refugiades provinents d’Ucraïna, tant per a estades curtes i d’emergència com per a estades de més llarga durada.

Dilluns es va constituir el comitè de crisi per coordinar l’arribada de refugiats i també les diferents accions per facilitar la seva estada al municipi. Aquest comitè està format per la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament de la població, Núria Salvans, la tècnica de Ciutadania, Laura Prunell, el regidor de Governació, Marià Montsunyer i el cap de la policia, Josep Lara i l’alcalde, Robert Mundet. El comitè de crisi coordinarà les diferents àrees i serveis de l’ajuntament per facilitar l’acompanyament i l’acolliment a les persones que ho necessitin.

Per poder atendre els refugiats que es preveu que arribin i per garantir la seva acollida s’ha obert un formulari on les famílies o ciutadans de Cassà que vulguin acollir persones refugiades puguin apuntar-se a la base de dades que serà gestionada i centralitzada pel servei de ciutadania.

D’altra banda, la campanya de recollida de roba, aliments i material per donar suport als refugiats de la guerra a Ucraïna ha acabat enviant 541 caixes de material, que s’ha fet arribar a la frontera amb Ucraïna, i un cop allà es repartirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia