Societat

La Fira de la Quaresma de Tortellà torna amb força

Després de dos anys sense poder-se celebrar, la popular trobada va aplegar, ahir, centenars de visitants

La Fira de Quaresma de Tortellà d’aquest any, celebrada ahir, tenia l’atractiu afegit de ser la de la represa, després del parèntesi de dos anys provocat per la pandèmia. Organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació, no és una fira ni de grans dimensions ni espectacular i, no obstant, té una personalitat que l’ha convertida en una de les més populars de la Garrotxa.

Si bé se’n té documentació des de mitjans segle XVIII, la d’ahir era la número 31 comptant des de la represa, després d’uns anys desapareguda del calendari. El cel va amenaçar pluja durant tot el dia (es van escapar algunes gotes) i, no obstant això, en determinats moments l’afluència de públic, bàsicament garrotxí o de la veïna comarca del Pla de l’Estany, va ser com la de les grans ocasions.

El programa va començar, com és tradició, amb l’anomenat esmorzar del traginer, que van oferir diferents establiments locals. Entre el carrer de la Diputació, el parc de Can Santaló i la plaça del Mercat es van desplegar les parades, que eren bàsicament de productes artesanals (moltes, de menjar), i diverses activitats: una exposició de cotxes (un Biscúter va cridar molt l’atenció) i de maquinària agrícola antiga, un concurs d’elaboració d’allioli, tallers per a mainada i d’altres pensats per a adults (com ara un per aprendre a fer lletra artística) i una exhibició de tir amb arc al parc de Can Santaló. Per als més petits, es va condicionar una zona de jocs inflables. A la sala de plens de l’ajuntament, es podia visitar una exposició de manualitats artístiques. I a la tarda es van ballar sardanes.

LA DATA

1740
Any a partir de què
hi ha documentació escrita sobre aquesta fira, que segurament és més antiga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia