Infraestructures i serveis

Comencen les esperades obres al pont de Verges i tallen el trànsit deu dies

Els treballs tindran un cost de 3,4 milions d’euros i serviran per posar fi al dèficit estructural

La previsió és que no s’allarguin més enllà de Sant Joan

Les esperades obres de reforç estructural i eixamplament del pont sobre el riu Ter a la carretera C-252, entre els termes d’Ultramort i Verges, van començar finalment ahir i duraran 10 dies. Els treballs previs implicaran el tall total al trànsit de la calçada, la via més directa que enllaça la Bisbal i Figueres. Les obres tindran un cost de 3,4 milions d’euros i serviran per posar fi als dèficit estructurals d’un pont que es va construir als anys 40. El pont remodelat tindrà una nova secció més àmplia que l’actual per a habilitar el pas tant de vianants com de ciclistes.

Arran d’aquest tall, se senyalitzaran itineraris alternatius. Es desviarà el trànsit a Parlavà, per la carretera GI-643, que passant per Serra de Daró arriba fins a Torroella de Montgrí, i, un cop allà, seguir per la carretera C-31 fins a Verges. L’altra alternativa propera serà a través de Flaçà i Sant Jordi Desvalls, seguint per Colomers i Jafre. Els punts d’informació del tall es realitzaran als següents llocs: inici de la C-252, a la rotonda de la C-31 a Verges, rotonda d’intersecció de la C-252 amb la GI-642 i GI-643 a Parlavà i el desviament a la C-31 cap a la C-255 cap a Flaçà. D’aquesta manera pot restablir-se la comunicació entre Ultramort i Verges. La senyalització es realitzarà amb panells direccionals i es garantirà un complet tancament de l’obra i de prohibició de pas de vehicles i maquinària aliens a aquesta.

Una vegada acabats els treballs, el dia 10 de març, el pas de vehicles en aquest tram es realitzarà amb un carril de pas alternatiu semaforitzat. La previsió és que les afectacions no s’allarguin més enllà de Sant Joan.

LA XIFRA

3,4
milions d’euros.
El pont tindrà una nova secció més àmplia tant per a vianants com per a ciclistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia