Administracions

L’Estat destina 4,3 milions per a noves zones de baixes emissions

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana destinarà 4,36 milions d’euros a Girona, Olot i Lloret de Mar en ajudes per a la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà. Girona, que és el municipi que rebrà l’ajuda més elevada, disposarà de 3,16 milions per al desenvolupament de projectes vinculats, i també se’n beneficiaran Lloret (924.666 euros) i Olot (274.372). El pressupost del pla és de prop de mil milions d’euros procedents dels fonts del pla de recuperació, transformació i resiliència aprovat per la Comissió Europea. El període d’execució i el pagament de les ajudes ha d’estar comprès entre l’1 de febrer del 2022 i el 31 de desembre del 2023.

En el cas de Girona, la inversió més destacada de les que ha presentat el consistori és el paquet del carril bici fins a Vilablareix (un milió), l’habilitació de dues ZBE (720.700 euros) i l’aparcament dissuasiu a Mas Gri i l’adquisició de dos busos elèctrics, que sumen pràcticament 900.000 euros més. També rebran subvencions l’ampliació de la xarxa de lloguer de bicicletes (el servei Girocleta) i les voreres de connexió entre diversos barris.

Pel que fa a Lloret, han admès projectes per crear diversos aparcaments dissuasius i la millora de carrils bici i pàrquings segurs. I a Olot, el carril bici entre l’avinguda de Girona i la carretera de les Tries rebrà 274.372 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia