Infraestructures i serveis

FGC situa en un 10% el seguiment de la vaga de maquinistes, xifra que Semaf augmenta al 90%

El sindicat interposa un contenciós administratiu al TSJC pel decret de serveis mínims

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha xifrat en un 10% el seguiment de la vaga de maquinistes convocada pel sindicat Semaf, xifra que aquesta entitat apuja fins al 90%.

Segons les dades d’FGC, 23 maquinistes de 230 han fet vaga al llarg del dia d’avui. A la línia Barcelona-Vallès el servei ha estat del 100%. Segons la companyia no hi ha hagut cap adhesió a la vaga i s’ha pogut oferir el servei habitual. A la línia Llobregat-Anoia el servei ha estat del 79%, afirma la mateixa font.

En paral·lel, Semaf ha interposat un recurs davant la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per vulneració del dret de vaga a l’ordre dels serveis mínims.

El sindicat també ha indicat que està recopilant les declaracions als mitjans de comunicació de la directora d’Organització d’FGC, Juliana Vilert, on afirma que aquesta vaga és “il·legal”. L’agrupació de defensa dels treballadors també recull evidències sobre l’aplicació dels serveis mínims per presentar una altra denúncia contra FGC per vulneració del dret de vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia