Infraestructures i serveis

Llum verd a les obres d’unió dels tramvies

Els treballs per connectar les dues xarxes a Barcelona, el 7 de març

Després d’anys de debats i propostes, finalment el 7 de març començaran els treballs per unir les dues xarxes de tramvia de la ciutat de Barcelona. S’iniciaran a diferents punts del tram situat entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona, diferenciant fins a cinc àmbits: el tram Girona-passeig Sant Joan, des d’aquest fins a la cruïlla Sardenya amb Aragó, la plaça Pablo Neruda, des de Marina a Castillejos i des d’aquest carrer fins a Badajoz. Tot això implicarà notables afectacions en el trànsit i en la mobilitat de la ciutat, però segons l’Ajuntament de Barcelona, els treballs permetran guanyar una xarxa unificada que connecta nou municipis de l’àrea metropolitana i que potenciarà la intermodalitat amb la resta de xarxes de metro, FGC i rodalies. Així, els estudis realitzats fins ara assenyalen que la connexió pot permetre captar 222.000 viatgers diaris, el que suposaria reduir el pas de 12.500 vehicles privats cada dia.

Inicialment els treballs a l’avinguda Diagonal provocaran afectacions similars a les que hi ha actualment en marxa, atès que des del mes de novembre del 2020 en aquesta via ja hi ha implantades les obres d’ampliació del col·lector que han consolidat importants desviacions del trànsit. La intervenció al col·lector era un pas previ i necessari abans d’abordar la unió del Trambaix i el Trambesòs. Les afectacions al trànsit que ja hi ha implantades a causa de les obres del col·lector tindran poques variacions. En sentit Besòs, la circulació continuarà desviant-se pel carrer Rosselló o cap al carrer Pau Claris, i es podrà circular pel lateral de l’avinguda Diagonal de Bruc fins a Bailèn. Una novetat és que si actualment des del carrer València amb Roger de Flor es pot agafar el tronc central de la Diagonal, amb la implantació del tramvia aquest moviment ja no es podrà fer.   

Coincidint amb la implantació de les obres del tramvia es farà l’obertura del sentit ascendent del passeig de Sant Joan, actualment tallat per les obres del col·lector de la Diagonal.

Per tal d’informar la ciutadania, l’Ajuntament ha convocat la comissió de seguiment del tramvia i diverses sessions informatives obertes al veïnat. També es faran reunions específiques amb escoles i amb els eixos comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia