Infraestructures i serveis

Ribera diu que estudiaran amb “gran detall i totes les garanties” la tramitació de les línies MAT que passen per Ponent

ERC demana que qualsevol projecte d’aquestes característiques que s’hagi d’aprovar compti amb l’aval del territori

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que el govern espanyol estudiarà amb “gran detall i totes les garanties” la tramitació de les línies MAT d’evacuació d’energia produïda a Aragó que han de travessar per diferents punts de les comarques de Ponent.

Així ho ha explicat al ple del Senat d’aquest dimarts en resposta a una pregunta a la senadora d’ERC, Sara Bailac, que també ha defensat la necessitat que qualsevol projecte d’aquestes característiques que s’hagi d’aprovar compti necessàriament amb la “participació i aval” del territori afectat. Ribera ha apuntat que alguns projectes s’han retirat després de fer canvis significatius en el procediment.

La ministra Ribera ha detallat que els projectes pels quals ha preguntat Bailac són 3 línies paral·leles a la planificació oficial, un plantejament que no està prohibit per Llei, però sí que és “xocant”. La ministra ha defensat que a banda del respecte a la legislació ambiental, cal que els veïns de les zones afectades tinguin l’oportunitat d’oposar-se als projectes, així i tot, ha remarcat que des de l’executiu espanyol han de ser respectuosos amb les “garanties de procediment”. Segons Ribera, hi ha dificultats objectives davant una línia d’aquestes característiques, amb una extensió tan llarga, que es fa per evacuar energia produïda a molta distància.

D’altra banda, Ribera ha remarcat que s’han fet canvis significatius en els procediments de tramitació d’aquests projectes, com el de la “finestreta de sortida” per tal que els promotors puguin renunciar als projectes i recuperar l’aval. La ministra ha assegurat que alguns ja hi han renunciat, però no ha especificat si entre aquests hi ha els que planteja Forestalia i que passarien per Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia