Medi ambient

Protecció Civil activa la prealerta per vent per dilluns i dimarts

Es pot superar els 90 km/h en els dos extrems del país, el Pirineu i alguns punts de la zona central

Protecció Civil ha activat aquest diumenge la prealerta per vent fort per demà dilluns i dimarts, la qual cosa afectarà especialment al Pirineu.

Les previsions de Meteocat, indica Protecció Civil, prediuen que a partir de dilluns registrarà vent del nord amb ratxes que poden superar els 90 quilòmetres per hora en els dos extrems costaners del país, el Pirineu i alguns punts de la zona central.

Meteocat precisa que, al Pirineu, aquest diumenge es mantindrà l’estabilitat atmosfèrica, però que a partir del migdia de dilluns es reforçarà el vent, especialment als cims de la vessant nord, on poden haver-hi precipitacions.

El vent bufarà fort demà, segons Meteocat, a les Terres de l’Ebre, Empordà i cotes altes del Pirineu. En general, farà sol, excepte a la vessant nord del Pirineu, encara que pot aparèixer algun núvol al litoral i prelitoral central de Catalunya.

D’acord amb les dades recaptades fins a les 14h d’aquest diumenge a les estacions meteorològiques de Meteocat, les temperatures màximes de les últimes 24 hores s’han registrat a la Vall d’en Bas, amb 21,2 graus, i a Roses, amb 20,7. Les mínimes, per contra, s’han anotat en l’aeròdrom de Das, amb menys 9,3 graus, i a Seròs, amb menys 7,7.

Meteocat ha alertat també de mala mar demà i dimarts al litoral de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia