Societat

Societat

“No pot ser, s’ha d’acabar”

El vicepresident de Mou-te en Bici reclama la fi de la impunitat i respecte pels ciclistes

Homenatge a la ciclista morta per un conductor begut als Àngels

“Això s’ha d’acabar. Quan encara la Tina era al dipòsit de cadàvers, el delinqüent ja era a casa seva. No pot ser”, va afirmar ahir el vicepresident de Mou-te en Bici, Xavier Corominas, al punt de la carretera dels Àngels on el 30 d’octubre passat una dona ciclista va morir atropellada per un conductor begut, que va fugir i on es van concentrar familiars i amics per instal·lar-hi una bicicleta blanca en la seva memòria. Tots els participants, de Mou-te en Bici i de l’entitat En Bici, van reclamar que s’acabi la impunitat actual amb els conductors que cometen infraccions que acaben amb ciclistes morts.

La coordinadora d’En Bici, Laura Bergara, va remarcar que és una problemàtica general i va anunciar que l’entitat està treballant amb el Congrés dels Diputats i la direcció general de Trànsit estatal per definir una nova estratègia de seguretat vial que protegeixi els ciclistes i eviti accidents mortals. Per la seva banda, Xavier Corominas va reclamar una discriminació positiva dels usuaris de la bicicleta. “Girona és una ciutat friendly amb els ciclistes, però ho ha de mostrar fent més accions i aplicant-les amb més celeritat”, va dir. Ell mateix va avançar que es posaran en contacte amb els alcaldes de Girona, Quart i Sant Martí Vell, la Diputació de Girona i la direcció general de Trànsit del govern espanyol per tancar al trànsit rodat una vegada al mes a la carretera dels Àngels, perquè els usuaris de la bicicleta hi puguin circular amb seguretat i sense haver de preocupar-se de no ser atropellats. Xavier Corominas va indicar que es tracta d’una mesura que ja apliquen altres països amb èxit. Segons ell, es podria ampliar més endavant a més caps de setmana. A part, va remarcar que hi pot haver serveis associats com ara punts d’atenció mecànica, de formació en escalfament i estiraments, etc. I hi va afegir que on s’ha aplicat aquesta mesura s’ha convertit en un reclam i una publicitat turística.

Fent memòria de la Tina

Precisament ahir, una cinquantena de ciclistes convocats per Mou-te en Bici van tancar, des de les 8 i fins a les 11 del matí, l’accés de vehicles a la carretera dels Àngels per reclamar més respecte pels usuaris de la bicicleta, més mesures de protecció i menys impunitat per als conductors infractors. Ho van fer en el marc del memorial en forma de bicicleta blanca que van instal·lar al punt de l’accident que va costar la vida a la Tina. Els familiars i amics van dipositar-hi flors i tothom qui va voler va poder escriure missatges en unes cintes de colors que van penjar a les llantes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia