Salut

Trilla diu que el prudent és mantenir les restriccions

També alerta de la manca de personal als hospitals per la covid

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha considerat que el prudent seria mantenir totes les restriccions fins tenir la certesa que s’ha arribat al pic de la sisena onada i la situació comenci a millorar. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que el comitè assessor no va recomanar el toc de queda, per això veu “assumible” la seva retirada a partir d’aquest divendres. D’altra banda, ha dit que el problema que es troben els hospitals és la manca de personal per les baixes per covid, especialment pel que fa a les infermeres. Ha reconegut que això està complicant “molt” el dia a dia dels hospitals i centres sanitaris.

Pel que fa al pic, ha afirmat que encara no se sap si s’ha arribat o quan s’hi arribarà i ha afegit que els primers dies després d’aquest són “igual de dolents”. Per tant, ha fet una crida a ser “una mica prudents” a l’hora d’aixecar determinades restriccions. En quant al personal, ha explicat que els estudiants dels darrers cursos que s’estan contractant estan ajudant molt, tot i que ha recordat que no poden fer totes les tasques. Malgrat tot, Trilla ha insistit que falta personal i ha dit que la situació no es pot aguantar durant molt més temps. Ha esperat que aviat siguin més els professionals que surtin dels aïllaments que no els que entren, com passa actualment, per recuperar les ràtios de personal. Un cop més, i com més experts ja han fet, Trilla ha insistit que tot i que la variant òmicron pot tenir menys gravetat individualment, encara es donen casos greus i defuncions i, per tant, no s’està en la situació de pensar “que això és un refredat”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia