Salut

Òmicron només és un 25% menys greu que delta

Si la nova variant no provoca una sagnia de víctimes és gràcies a la vacuna i no perquè sigui lleu. Un estudi amb 5.000 pacients de Sud-àfrica confirma el que ja apuntava fa uns dies l’Imperial College de Londres: òmicron només és un 25% menys greu que delta. Per tant, passar ara la covid no és com estar refredat.

Nou clam mèdic per aplicar la baixa autojustificada

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària reitera que les baixes per covid s’haurien d’autojustificar en els casos d’un TAR fet a casa amb un formulari com els de mobilitat en el confinament. Sosté que aquest model s’aplica de facto, perquè ja es considera veraç la informació rebuda per telèfon.

Catalunya necessita entre 8.000 i 10.000 infermeres

El sistema sanitari català necessita ampliar la plantilla d’infermeria entre un 40 i un 50%, segons Argimon. Això representaria afegir entre 8.000 i 10.000 infermeres a les 20.000 actuals. De fet, Salut darrerament n’està contractant d’altres punts de l’Estat on hi ha més disponibilitat, com per exemple Andalusia. A més, el sistema de salut també requereix metges de família, anestesistes i intensivistes, entre altres perfils. Amb un panorama de moltes jubilacions a la vista, el conseller haurà d’abordar la “transició demogràfica” i planificar bé com les substitueix, atesa la manca de professionals disponibles.

Controlat un segon brot de covid a l’Arnau de Vilanova

L’hospital lleidatà ha donat per controlat en 48 hores un brot que havia afectat l’àrea d’hospitalització oncològica. El centre, que no ha detallat quants afectats ha implicat aquest episodi, considera que haver-ne tingut dos en el transcurs de tota la pandèmia “entra dins de les estadístiques normals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia