Societat

Invertiran prop de dos milions en la millora de la il·luminació de la Devesa

Les actuacions aniran encaminades a millorar la sensació de seguretat dins del passeig arbrat sense incrementar el nivell de seguretat lumínica

L’Ajuntament de Girona invertirà 1.824.044,24 d’euros en la renovació i reforç de l’enllumenat del parc de la Devesa. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, van presentar ahir els trets principals del projecte. Les obres tenen com a objectiu principal proporcionar un nivell d’il·luminació suficient per millorar la sensació de seguretat i, alhora, aconseguir un nivell de contaminació lumínica reduït, sense que això afecti la bona visibilitat als usuaris de la Devesa.

Algunes de les accions que es portaran a terme seran unificar les lluminàries –tant tècnicament com estèticament i sota criteris d’eficiència energètica–, soterrar tot el cablejat o substituir els quadres elèctrics, a més de retirar les estructures actuals –amb instal·lacions principalment aèries–, la majoria de les quals estan obsoletes.

Les actuacions s’executaran en quatre fases més una fase complementària i es començarà per les zones amb instal·lacions en més mal estat. La fase 1 englobarà les accions al passeig de la Sardana i als vials principals de la part dreta d’aquest passeig; la segona inclourà les illes interiors del parc, el camp de futbol i la zona de pícnic; la tercera consistirà en arranjar l’espai de la “façana” de la Devesa –a la zona més propera al carrer del Riu Güell–, i la quarta se centrarà en la zona del costat del Palau Firal i l’Auditori i el passeig entre l’Auditori i el passeig de la Sardana. La fase complementària consistirà en una sèrie d’actuacions al voltant del Camp de Mart.

LA FRASE

Volem que la Devesa es converteixi en un espai cada cop més amable i acollidor
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

LA XIFRA

4
fases
són les que comprèn el projecte de renovació i reforç de l’enllumenat del passeig arbrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia