Administracions

L’Estat espanyol incrementarà un 12% l’aportació als ajuntaments gironins

El diputat socialista gironí Marc Lamuà anuncia que els municipis gironins rebran 337 milions d’euros

El diputat socialista gironí al Congrés, Marc Lamuà, va anunciar ahir que l’Estat espanyol aportarà 21.200 milions d’euros als ajuntaments, dels quals 337 milions es destinaran als consistoris de les comarques gironines. Aquesta xifra representa un augment del 12% respecte a l’any anterior, segons va explicar Lamuà. Concretament, la demarcació rebrà aquest any 336.983.383 euros, 42 milions més que l’any anterior; la Diputació de Girona rebrà 137.673.437 euros, 16,6 milions més que el 2021, i la resta es distribuiran en els municipis en règim de cessió pel volum d’habitants.

Segons les xifres aportades per Lamuà, la ciutat de Girona rebrà 27.415.344 euros, que representen un augment de 3,2 milions respecte al 2021. L’aportació de l’Estat a la ciutat de Figueres augmentarà 1,5 milions, i rebrà en total 13.296.721 euros. La resta de municipis es repartiran un total de 171.894.602 euros, 22,1 milions més que l’any passat.

El diputat socialista va assenyalar que el municipalisme és la base de la política i, en aquest sentit, “on han de ser els recursos és en mans dels consistoris perquè puguin dur a terme polítiques de proximitat”, va assenyalar. Lamuà va fer balanç de la meitat de la legislatura i, entre altres fites rellevants, va assenyalar la llei d’eutanàsia o la llei de l’ingrés mínim vital.

LA FRASE

Els recursos han d’estar en mans dels consistoris per poder dur a terme polítiques de proximitat
Marc Lamuà
DIPUTAT SOCIALISTA PER GIRONA AL CONGRÉS DELS DIPUTATS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia