Societat

Instal·laran sirenes de risc químic a Reus i Salou

Protecció Civil col·loca 53 sensors de toxicitat als polígons nord i sud de Tarragona en una prova pilot

Segueix viu l’espai de diàleg amb agents socials

El govern instal·larà tres sirenes de risc químic a Reus i Salou durant el primer semestre d’enguany. Així ho ha confirmat la directora de Protecció Civil, Mercè Salvat, que defensa que la voluntat política i el compromís adquirit el passat octubre es mantenen. Entre maig i juny del 2022, Protecció Civil té previst recuperar els simulacres de sirenes que no es van poder fer l’any passat a causa de la pandèmia. Així, ja s’han instal·lat 53 sensors de toxicitat als polígons nord i sud de Tarragona. Pròximament, se’n col·locaran tres més que han quedat pendents i s’iniciarà la segona fase de la prova pilot per comprovar-ne el funcionament. La instal·lació d’aquests sensors ha tingut un cost aproximat de 70.000 euros.

Dues de les sirenes anunciades es col·locaran a la capital del Baix Camp, concretament al barri de Bellissens, amb un radi d’abast d’un quilòmetre i a la zona de l’edifici del CAT 112, amb un abast de 600 metres. La tercera sirena, ubicada a Salou, s’instal·larà a prop de la zona de Port Aventura, amb un abast d’un quilòmetre. Cada sirena té un cost aproximat d’entre 30.000 i 40.000 euros.

La instal·lació d’una cinquantena de sensors de toxicitat –una vintena per detectar fuites de clor i una trentena per a sulfur d’hidrogen– respon a la primera fase d’una prova pilot “pionera”, en què s’han col·locat aquests elements fora del polígon químic tarragoní, al barri de Bonavista i a la Canonja. Els pròxims mesos, es provaran els sensors per validar la informació i minimitzar així falsos positius o falsos negatius en el marc de la segona fase. També es faran anàlisis per valorar-ne el funcionament. La directora de Protecció Civil sosté que es desconeix cap altre cas d’una prova d’aquestes característiques en què s’hagin instal·lat sensors als voltants de cap polígon químic.

D’altra banda, l’espai de diàleg amb el teixit associatiu tarragoní, creat la tardor passada, continua la tasca d’escolta activa entre els agents implicats. En la reunió del novembre, les entitats veïnals van reclamar la implementació del sistema d’avisos per SMS Cell Broadcasting. En aquest sentit, Salvat insisteix que es tracta d’una normativa marcada per la UE i que el govern espanyol està en converses per aplicar-la a partir del mes de juny d’enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia