Salut

El TSJC avala les restriccions catorze dies més

El tribunal fa seus els arguments de Salut davant “l’enorme magnitud” de la pandèmia

Es mantindran de nit el toc de queda i tancats els locals d’oci fins al 21

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritza el govern català a prorrogar les restriccions socials per ajudar a frenar una sisena onada de Covid-19 que ahir comptabilitzava 32.764 nous contagiats, 66 morts més i 60 nous ingressos hospitalaris, segons les notificacions del Departament de Salut la vigília de Reis. Els tres magistrats de la secció tercera del jutjat contenciós administratiu del TSJC fan seus els arguments de l’Agència de Salut Pública de Catalunya tot admetent que no poden mostrar-se aliens a “l’enorme magnitud” dels efectes de la pandèmia i, per aquesta raó, autoritzen a mantenir el confinament nocturn des de la una fins a les sis de la matinada, així com limitar les reunions socials a deu persones. Al mateix temps, en una altra resolució també d’ahir, mantenen tancats discoteques i locals d’oci nocturn en rebutjar el recurs presentat per la patronal de l’oci nocturn Fecasarm.

El toc de queda nocturn afectarà 132 municipis del país majors de 10.000 habitants que han superat els 250 contagis cada 100.000 habitants de manera continuada durant una setmana, així com aquells que estan envoltats de poblacions en aquesta situació epidèmica.

Les àrees més poblades

És la situació dels municipis més poblats del país, de l’àrea metropolitana de Barcelona, però també de les conurbacions del Camp de Tarragona i el Baix Penedès, la costa del Maresme, Girona i la Costa Brava, a més de ciutats interiors d’arreu com Berga, Balaguer, Tàrrega, Banyoles, Igualada, la Seu d’Urgell, Manresa, Mollerussa, Olot, Ripoll, Santa Coloma de Farners, Lleida, Vic, Valls, Tortosa i Amposta. Pel que fa a la pròrroga de restriccions sol·licitada pel govern català, l’alt tribunal català les autoritza argumentant que el seu “criteri principal” és preservar els drets fonamentals a la vida i la integritat física així com el dret a la protecció de la salut.

Recurs sanitari limitat

Els magistrats consideren justificada la petició de prorrogar les mesures atenent a l’informe “ampli” que ha elaborat Salut i que “relata en detall” els antecedents pandèmics del cas, amb dades del seguiment epidemiològic pel que fa a incidència per 100.000 habitants, taxa de reproducció del virus (Rt), situació dels dispositius assistencials d’urgències i hospitalització convencional i de pacients crítics en totes les àrees sanitàries, així com el procés de vacunació.

La resolució del tribunal no dubta a justificar el seu aval en nom de la “defensa d’un sistema d’assistència sanitària els limitats recursos del qual és necessari garantir adequadament”. A diferència de la primera sol·licitud de restriccions, aquest cop ni la fiscalia del TSJC s’ha oposat a prorrogar-les.

LA DATA

21.01.22
Data
fins la qual es mantenen vigents les restriccions prorrogades pel govern amb l’aval del TSJC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia