Societat

La cavalcada afectarà la mobilitat a Girona a partir de les tres de la tarda

Demà, dimecres, l’Ajuntament recomana anar a peu o en bicicleta als campaments reials

A Olot, es pot visitar el seguici dels Reis a la plaça Clarà

L’Ajuntament de Girona avança tot un seguit d’afectacions en la mobilitat de cara al pròxim dimecres, dia 5 de gener, amb l’arribada dels Reis de l’Orient a la ciutat. Des de les 15 h fins a les 20 h es tallaran diferents carrers dels barris Devesa-Güell, Eixample i Mercadal. Per aquest motiu es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o en bicicleta per les zones afectades.

A partir de les tres de la tarda fins a les vuit del vespre es tallarà la circulació de vehicles de diferents carrers del barri de la Devesa-Güell. Posteriorment, a partir de les cinc, estarà restringit circular pels vials dels barris de l’Eixample i del Mercadal. Cal destacar, a més, que entre les cinc i les vuit de la tarda el punt de recollida de passatgers de les estacions d’autobusos i de trens de la plaça de Joan Brossa quedarà inhabilitat, i s’haurà d’utilitzar el punt que hi ha a la plaça d’Espanya. L’obertura al trànsit dels carrers afectats es farà progressivament amb l’avançament de la cavalcada. El detall de tots els carrers afectats es pot consultar a la pàgina web d’incidències de l’Ajuntament de Girona juntament amb l’afectació al transport públic. Els guals i les entrades i sortides dels aparcaments també quedaran inaccessibles mentre duri l’afectació.

El campament d’Olot

A Olot, el Centre Catòlic ha tornat a muntar a la plaça Clarà el campament que ha de rebre els tres personatges màgics de l’Orient. Aquest campament és l’avançada del gruix del seguici dels Reis i, des del diumenge fins avui, tots els nens i nenes –ahir, se’n comptabilitzaven més de 2.000– que ho desitgin poden passar-hi per deixar les cartes als carters reials. Acompanyats per patges i en grups per seguir les mesures anticovid, poden veure els cuiners, els caramelers, el mag i la fanalera, entre altres. Els visitants són obsequiats amb aliments dolços, gràcies a la col·laboració de diferents empreses.

Cavalcada estàtica a Santa Coloma

La cavalcada de Reis de Santa Coloma de Farners tornarà a ser estàtica enguany per la pandèmia i els nens i nenes podran visitar, a peu, Ses Majestats els Reis d’Orient, que estaran situats a la zona dels Saioners de 18 a 21 h aquest dimecres, 5 de gener. El circuit es podrà fer caminant, amb l’obligatorietat de portar mascareta, i es podran entregar les cartes directament a Melcior, Gaspar i Baltasar. Paral·lelament, hi haurà espectacles de foc, batucades i comparses de carboners, malabars i d’estels de llums, entre altres propostes. L’entrada serà pel passeig de Sant Salvador a l’altura del carrer Guilleries. Les visites es portaran a terme a partir de les 6 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia