Societat

Girona i Blanes faran curses de Sant Silvestre

A Sant Feliu de Guíxols i Camprodon, en canvi, suspenen les convocatòries

La cursa de Sant Silvestre de Girona es manté, en la seva 16a edició, de la mateixa manera que l’11a Mini Sant Silvestre, aquest divendres. Tot i això, L’Ajuntament de Girona i el Club d’Atletisme Girona van acordar ahir reduir el nombre de participants a 1.500 –fins ahir posaven el límit en dos milers– i adoptar altres mesures per evitar el risc de contagi de covid-19, com ara que els corredors surtin esglaonats (18 h) i amb la mascareta posada –i no se la treguin fins més enllà dels 100 primers metres– i se la tornin a posar un cop arribin a la línia de meta. Les inscripcions es tancaran el 30 de desembre a les 23.59 h o bé quan s’assoleixin les 1.500 inscripcions a la cursa d’adults.

A Blanes, el Club Triatló Blanes amb el suport de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament també recuperen divendres la tercera edició de la prova –suspesa el 2020–. El recorregut, de cinc quilòmetres, i amb sortida i arribada al passeig del Mar, també començarà i acabarà amb els atletes emmascarats, amb cinc euros per a les inscripcions telemàtiques i 8 per a les presencials.

Les que no es faran

En altres poblacions, en canvi, les convocatòries de curses de Sant Silvestre previstes es van suspendre ahir. A Sant Feliu de Guíxols, un dels casos, l’Aquàtic Club Xaloc i el Centre Excursionista Montclar, organitzadors de la prova, la van descartar ahir en veure com les xifres de contagis al municipi i la resta de la demarcació continuen pujant.

També a causa del gran nombre de casos d’afectats per la covid-19, a tota la Vall de Camprodon, que l’organització del Ski Club Camprodon, “i atès que resulta molt complicada l’organització d’un acte com la Cursa de Sant Silvestre, on es poden ajuntar un gran nombre de persones de totes les edats, amb el consegüent risc de contagi massiu, malgrat les mesures preventives”, la junta del club i l’Ajuntament de Camprodon van decidir dilluns suspendre la tradicional cursa.

Primer bany del 2022 al mar, altre cop virtual a Sant Feliu

Una altra cita que s’anava a recuperar, l’1 de gener a la 1 del migdia, era el primer bany de l’any a la platja de Sant Feliu de Guíxols. Però els organitzadors de l’esdeveniment, que també són l’Aquàtic Club Xaloc i el Centre Excursionista Montclar, igualment, van optar ahir per anunciar l’anul·lació de la cita, tot i la previsió de temperatures benignes per als pròxims dies. Com ja van fer l’any passat, però, conviden qui vulgui participar en la versió virtual de les dues activitats que durant el gener es faci fotografies banyant-se o corrent i les etiqueti amb #santsilvestreganxona22 o #primerbanysfg22 en xarxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia