Societat

La sisena onada fa anar de bòlit els responsables dels parcs de Nadal infantils

La majoria, com els de Girona, Olot, Figueres i Platja d’Aro, es mantenen reforçant les mesures de protecció

Les pistes de gel també funcionen

Els organitzadors dels parcs infantils de Nadal de les comarques gironines han anat de bòlit aquests dies, pendents de les mesures de prevenció de la pandèmia i, sobretot, de si es dictaven restriccions i el seu abast. El resultat final ha estat la suspensió d’alguns parcs i el manteniment amb el reforçament de la prevenció d’altres. A Girona, el Lleuresport, el parc infantil de Nadal, ha recuperat el format prepandèmia després que l’any passat el coronavirus obligués a suspendre’l. El pavelló del GEiEG a Sant Narcís s’ha tornat a omplir d’inflables, tallers i atraccions per a la mainada. La covid-19, això sí, obliga a restringir l’aforament al 70% o marcar circuits d’entrada i sortida. La mascareta hi és obligatòria a partir dels 6 anys, cosa que fa que molts nens i nenes no en portin. Els responsables del GEiEG diuen, però, que el parc és “segur” perquè gairebé s’assimila a estar “a l’aire lliure”. Els organitzadors han volgut potenciar el caràcter educatiu de la fira.

A Figueres, l’Ajuntament, mitjançant la Factoria Lúdica, proposa un programa nadalenc descentralitzat que es desplega en diverses zones i en el conjunt dels equipaments cívics i socials que s’hi ubiquen a partir de dilluns vinent. En concret, hi haurà l’Espai Jocs de Taula i Jocs de Construcció al centre cívic Creu de la Mà; l’Espai Nadons al Teatre del Bon Pastor; tallers creatius al Joaquim Xirau, als jardins Enric Morera i al local social de l’AV Eixample i al de Rally Sud, i al centre cívic de la Creu de la Mà i a l’Oficina Jove, i jocs d’investigació al centre cívic Joaquim Xirau.

Espai de lactància

A Platja d’Aro, es du a terme el parc infantil de Nadal El Mar dels Nens, al Palau d’Esports i Congressos, enguany en el seu format habitual, després que l’any passat es transformés en un cicle d’espectacles familiars, arran de la covid-19. Les principals novetats d’enguany són la creació d’un espai de lactància amb servei de canviador, butaques, trones i microones, i dues hores de Mar dels Nens silenciós adaptat acústicament i lumínicament per a infants amb necessitats especials. En relació amb les activitats, hi ha diversos espais fixos cada dia: ludoteca infantil (nens i nenes de 0 a 4 anys), llits elàstics, rocòdrom, tallers diversos (dibuix, pintura manualitats, ball i circ), maquillatge artístic, minifutbol 5, ulleres virtuals, joc de punteria, inflables, brau mecànic, Shoot Down, jocs gegants i cinema infantil.

A Olot, l’Ajuntament torna a organitzar el Nadal Esportiu, un casal amb activitats esportives. Comença dilluns vinent als pavellons poliesportius. El mateix dia i a Puigcerdà, també es posa en marxa el parc de Nadal La Quitxalla Winter.

Ha quedat suspès, en canvi, el Ripijoc de Ripoll. Al seu lloc, s’organitza un parc infantil d’inflables que es durà a terme a les places de l’Ajuntament i del Monestir els dies 3 i 4 de gener. A Besalú, s’ha suspès per la covid el que havia de fer l’associació Taller i, entre altres, tampoc no es fa el de Sant Gregori.

Pistes de gel

Les pistes de gel que hi ha a Girona, Olot i Platja d’Aro es mantenen obertes d’acord amb els dies i horaris previstos inicialment. En tots tres casos, es tracta d’instal·lacions més sostenibles i energèticament més eficients que les de les últimes edicions. I, en tots tres casos, s’han reforçat les mesures de prevenció contra la covid. La de Girona està situada al Palau Firal i té un tobogan per a trineus; la d’Olot, a la plaça Major, i la de Platja d’Aro, a la plaça dels Estanys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia