Salut

La Marató suma milions per dedicar a la salut mental

El programa solidari compleix els trenta anys amb una edició especial

Argimon diu que es prioritzarà l’atenció

La Marató ha complert trenta anys i ho va celebrar amb una edició especial, aquest cop dedicada a recaptar fons per a la salut mental. El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio continuava actualitzant els marcadors fins a quarts de dues de la matinada. A les onze de la nit s’havien aconseguit superar els 5,8 milions d’euros. Una recaptació que es destina a la investigació i que s’anirà incrementant els propers dies amb les aportacions anònimes de milers de ciutadans, entitats i empreses que participen en aquesta cita solidària que s’escau sempre el cap de setmana previ a Nadal. La Marató celebrava tres dècades convidant trenta periodistes a portar el programa durant tot el dia, per entrevistar convidats i donar pas a les actuacions musicals i a les activitats solidàries que es feien arreu del territori. Les connexions es van fer al matí des del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’amfiteatre romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida. Aquest últim va ser el punt d’arribada de la cursa i caminada popular en què van participar 600 persones. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar un pla de reforç amb 52 equips a l’atenció primària per tractar i prevenir les malalties mentals, especialment entre els joves. Segons va dir el responsable de Salut, la previsió del departament és contractar 380 psicòlegs, dels quals 140 ja s’han incorporat.

A diferència de fa un any, marcat per les limitacions de la pandèmia, les entitats i els col·lectius van recuperar els actes per sumar fons al marcador i els voluntaris atenien les trucades solidàries des de les quatre seus del territori. Les donacions es poden fer també per Bizum o pel web de TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia