Societat

La Marató recupera la solidaritat prepandèmica

Les comarques gironines es bolquen de nou en la iniciativa per recaptar fons per a la investigació de les malalties mentals

Les activitats esportives i familiars són les protagonistes de la jornada

Cap de setmana dedicat a la solidaritat, amb múltiples activitats arreu de les comarques gironines per donar suport a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio , que enguany recaptava diners per investigar en el camp de les malalties mentals. L’esport i les activitats familiars van ser les grans protagonistes de la jornada d’ahir, que va recuperar imatges de les edicions prepandèmia. Entre les pràctiques esportives més participatives, hi ha les caminades populars. Per exemple, les voltes solidàries a l’estany de Banyoles, que van sumar 2.717,35 euros al pot de La Marató. I les diverses activitats esportives organitzades per l’Ajuntament de Salt i l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSE) van recaptar un total de 3.966,50 euros. Enguany, la popular La marató per La Marató, que té lloc pel centre de Girona i que organitzen el Club d’Atletisme de Girona, el consistori i els bombers, arribava a la quinzena edició. S’hi van poder veure efectius del cos fent relleus amb l’equip d’intervenció fins a completar una marató, conjuntament amb altres corredors. Van recaptar un total de 3.057,97 euros.

Les patinadores del CPA Girona van coreografiar ahir a la tarda des de la plaça del Vi de Girona la cançó Amb tu somiaré, acte que va ser una de les connexions del programa de TV3. El Museu Dalí de Figueres va ser una de les seus, amb Gemma Nierga i Ramon Gener de presentadors. Les escoles també hi van contribuir amb activitats tota la setmana: des de cantades de nadales fins a xocolatades i venda de pastissos. Arran de l’increment del nombre de casos de covid-19 dels últims dies, s’han fet activitats amb aforament limitat. Així, la popular escudellada que es fa a Cruïlles, al Baix Empordà, va haver de reduir de manera ostensible el nombre d’assistents per precaució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia