Societat

Dol i rebuig a l’assassinat masclista de Sant Joan les Fonts

En la concentració al municipi de la víctima, la consellera d’Igualtat i Feminismes va fer una crida a erradicar la violència contra les dones, a les quals va recordar els recursos que tenen al seu abast

El rebuig social a l’assassinat masclista de dijous a la Canya es va mostrar ahir amb diverses concentracions. Davant de l’ajuntament de Sant Joan les Fonts (municipi al qual pertany la zona de la Canya, on va tenir lloc el crim), unes desenes de veïns es van aplegar convocats pel consistori en un acte que va tenir la presència, a més de les primeres autoritats locals i comarcals i del subdelegat del govern estatal, de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. L’alcaldessa, Maria Vidal, va llegir un comunicat de suport a la família i de condemna dels fets i de la violència contra les dones en general, i seguidament es va guardar un minut de silenci. En declaracions als mitjans de comunicació va fer una crida a erradicar la violència masclista i va recordar a les dones que sempre poden recórrer als serveis i recursos existents per a aquests casos. L’alcaldessa va anunciar el decret de tres dies de dol i, consegüentment, l’anul·lació dels actes d’aquest cap de setmana (la festa de la Mare de Déu de l’Esperança, que tot i això manté la missa de diumenge al migdia; el Caliu Nadalenc i la Quina per La Marató de TV3, que s’ajornen al dia 26). Les entitats que les organitzaven es van afegir d’aquesta manera a la condemna a la violència contra les dones. Per la seva banda, el grup municipal de Sant Joan Plural va emetre un comunicat per mostrar el condol a la família i reiterar el seu “compromís a seguir lluitant per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones per construir un país just, lliure i igualitari”. A Olot, el col·lectiu feminista La Dalla va organitzar una concentració, una mostra de rebuig als fets de dijous, que també es va convocar davant de la seu de la Generalitat i del sindicat CCOO, a Girona. La víctima, una dona de 64 anys, va ser assassinada al seu domicili familiar del barri de la Roureda d’un tret d’escopeta pel seu marit, de 62 anys, que seguidament es va suïcidar amb la mateixa arma.

LA FRASE

És la tretzena vegada aquest any que hem de repetir que no són casos aïllats, és estructural
Tània Verge
CONSELLERA D’IGUALTAT I FEMINISMES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia