Societat

Unes rutes per ponent del Pla de l’Estany

Condicionen uns itineraris a peu per Camós i Sant Miquel de Campmajor

Una ruta que enllaça dues esglésies del terme de Camós i una altra que passa pel perímetre del de Sant Miquel de Campmajor formen els dos nous itineraris de senderisme del Pla de l’Estany que s’acaben de condicionar amb senyals i plafons informatius. El primer, d’uns 3,5 quilòmetres que es poden completar en una hora, uneix els temples de Sant Vicenç i de Santa Maria i s’ha indicat amb banderoles.

El segon, en canvi, és una gran volta circular pels extrems del terme de Sant Miquel. Té 46 quilòmetres de longitud, és de perfil muntanyós i es proposa fer en sis etapes: Bosc de Can Ginebreda - Prat de Sant Nicolau; Prat de Sant Nicolau-Collferrer; Collferrer-el Xalió; el Xalió-la Cadevall; la Cadevall-Can Pla, i Can Pla-Bosc de Can Ginebreda.

Els respectius alcaldes les van presentar divendres. El de Sant Miquel de Campmajor, Oriol Serrà (que alhora és conseller comarcal de Política Territorial, va indicar: “Amb aquestes rutes el que pretenem és donar valor al patrimoni cultural i natural que tenim a la comarca.” Per la seva banda, l’alcalde de Camós, Josep Jordi, va animar la gent a fer la ruta de les esglésies: “És una ruta fàcilment assequible per a un públic familiar i amb unes talaies fantàstiques sobre la comarca i per passejar entre boscos.”

Aquests itineraris (que es poden consultar a turisme.plaestany.cat ) han estat possibles amb la col·laboració dels ajuntaments, el Consell Comarcal, la Diputació i la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia