Infraestructures i serveis

L’aeroport de Sabadell acull la primera escola de controladors aeris de Catalunya

El primer curs té una desena d’alumnes i impulsa el paper formatiu de l’equipament en l’àmbit aeronàutic

L’aeroport de Sabadell acull des d’aquest divendres la primera escola de controladors aeris de Catalunya. Amb una desena d’alumnes, les classes han començat a finals de setmana i és gestionada per la firma SkyWAY, que desenvoluparà la seva tasca formativa dintre de les instal·lacions aeroportuàries d’Aena.

Els nous estudis se sumen a la desena d’escoles de pilots d’avió i helicòpter i de tripulació de cabina que ja hi ha actualment a l’equipament, que impulsa el seu paper formatiu en l’àmbit aeronàutic.

Aquesta és la primera escola d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya, i formarà dues promocions cada any amb una dotzena d’alumnes i amb 400 hores lectives, 90 de les quals en el simulador que s’ha instal·lat a Sabadell.

L’anunci l’ha fet l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, en el tradicional contacte de Nadal amb els mitjans de comunicació, i que enguany s’ha dut a terme a la nau formativa Cal Molins. “Això és possible perquè volem que l’aeroport sigui un referent i perquè volem que hi passin coses”, ha detallat l’alcaldessa, que ha posat en relleu la tasca feta per reforçar el paper d’aquest equipament.

La firma va aterrar a l’Estat espanyol l’any 2018, i ara obre de la mà de FerroNATS la seva primera escola a Catalunya. El primer grup té previst acabar la formació al juny, moment en què els alumnes obtindran les seves llicències i podran treballar en alguna de les torres de control de la firma o d’altres operadors, siguin públics o privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia