Societat

El Govern aixeca la suspensió d’activitat de tres plantes d’IQOXE després de l’explosió del 14 de gener de 2020

Segons les inspeccions realitzades, les instal·lacions compleixen la normativa relativa a establiments de risc químic

El Departament d’Empresa i Treball aixecarà la suspensió d’activitat de tres plantes d’IQOXE de derivats d’òxid d’etilè i d’òxid de propilè després de l’explosió del 14 de gener de 2020. Tot i que cap de les plantes que tornaran a operar es va veure implicada en l’accident, s’han incrementat les garanties de seguretat així com també s’ha reelaborat tota la documentació i s’han fet més revisions. En aquest sentit, el Govern insisteix que les instal·lacions compleixen tota la normativa vigent en matèria de seguretat industrial i que s’han introduït millores més enllà de la normativa existent. La instal·lació afectada per l’explosió no tornarà a operar després que fos desmantellada.

L’empresa ha hagut de tornar a elaborar l’Informe de Seguretat –que analitza la instal·lació i detecta possibles riscos- i el Dictamen de Seguretat –que inclou una inspecció completa de la instal·lació. En la tramitació de reobertura també s’han introduït millores com la bunquerització de la sala de control, la instal·lació de sistemes per interrompre el procés productiu o l’increment dels equips de detecció i extinció d’incendis.

A la vegada, s’han incorporat les conclusions dels dos informes encarregats per la Generalitat i IQOXE per investigar què va provocar l’explosió de la planta de derivats de l’òxid d’etilè U-3100. D’altra banda, el Departament d’Empresa i Treball manté obert un expedient informatiu per determinar les causes de l’accident del 14 de gener que va provocar tres víctimes mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia