Societat

Pisos per a joves a Sant Esteve de Guialbes

Es condicionaran a cal Mestre, junt amb pisos per a gent gran i un espai de ‘coworking’

El veïns de Vilademuls estan convocats a una reunió informativa –aquest divendres, a les 19 h, a les antigues escoles de Galliners– en què s’explicaran les tres idees arquitectòniques presentades per convertir cal Mestre de Sant Esteve de Guialbes en pisos dotacionals per a joves i gent gran, amb uns lloguers assequibles, i també en un espai de coworking. La setmana que ve, la informació es podrà consultar al web de l’Ajuntament, que també la difondrà a través de les xarxes socials. Posteriorment els mateixos veïns podran votar quina de les tres opcions prefereixen, en una consulta que s’ha programat per al dia 12 al matí, a la plaça de Sant Esteve de Guialbes. Un cop escollit, s’encarregarà el projecte amb la idea que les obres estiguin acabades a principis del 2023.

La transformació de cal Mestre disposa de finançament de la Generalitat, que aportarà 170.000 euros del programa pilot per rehabilitar habitatges en el món rural. La resta del cost –l’import no se sabrà fins que es disposi del projecte executiu– provindrà d’altres fonts de finançament, ha explicat l’alcalde, Àlex Terés.

L’objectiu del consistori és donar facilitats als joves perquè, a l’hora d’emancipar-se, es quedin al municipi i no hagin de marxar a llocs més grans. La mateixa idea, aplicada als autònoms o petits empresaris, justifica l’espai de coworking, hi afegeix Terés. Com el seu nom indica, l’edifici havia estat la llar del mestre de l’escola i la seva família. Les darreres dècades ha estat buit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia