Societat

Les tremolors del projecte Castor, sense culpable

L’Audiència de Castelló fa seves les tesis de la defensa i resol que els directius de l’empresa Escal no podien preveure els sismes que van afectar el Delta

L’Audiència de Castelló va dictar ahir sentència absolutòria per les tremolors atribuïdes a la plataforma Castor. El tribunal fa seves, de manera pràcticament total, les tesis presentades per la defensa en la vista oral: els terratrèmols difícilment es podien preveure i no existeix consens científic sobre la seva causa. Fins i tot minimitza l’abast dels sismes, tot descartant que arribessin a produir danys personals ni materials als veïns de les poblacions properes. La sentència rebutja també els danys morals que reclamava l’acusació particular de la plataforma d’afectats Aplaca.

Malgrat la reconeguda altíssima complexitat tècnica i científica que envoltava el cas, amb una vista oral que es va allargar durant gairebé un mes, l’Audiència de Castelló ha sentenciat el cas en només dues setmanes.

L’expresident d’Escal UGS, Recaredo del Potro; l’exconseller delegat, José Luis Martínez Dalmau, i la mateixa companyia han estat absolts dels càrrecs pels quals la fiscalia sol·licitava sis anys de presó: delicte contra el medi ambient i els recursos naturals, amb risc per a la vida i la integritat física de les persones, amb ocultació d’informació a l’administració i un greu risc de deteriorament irreversible o catastròfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia