Societat

L’hivern treu el cap abans d’hora a la demarcació

Un front deixa temperatures baixes, nevades en cotes altes i pluja abundant, però no causa danys ressenyables

L’episodi de precipitacions i vent que havia posat en alerta el territori, a les comarques de Girona va deixar ahir temperatures baixes, neu al Ripollès i força pluja, però sense causar problemes de rellevància, excepte en casos puntuals. Una conseqüència de les nevades ha estat l’anunci d’obertura de les estacions d’esquí de Masella (demà) i Vallter 2000 i la Molina (dissabte).

La sensació de fred es va accentuar, no tant per les temperatures mínimes (alta muntanya a part, la més baixa va ser -1 graus a Puigcerdà) com per les màximes, que en general no van passar dels 10 o 11 graus, tot i que a Roses van assolir els 14, la més alta de la demarcació.

Les precipitacions en forma de neu van abastar sobretot la Vall de Camprodon. A Molló i Setcases, per exemple, s’hi van acumular uns 5 cm i als cims, fins a un gruix de 65 cm (a la part alta de les pistes de Vallter). Dues carreteres van resultar afectades ahir al matí: la Gi-400 al terme d’Alp, on es necessitaven cadenes, i la collada de Toses (N-260) per on es va prohibir la circulació de camions.

La nit de dimarts a dimecres la pluja va causar problemes de mobilitat a Blanes, però al llarg del dia no es van registrar complicacions notables. Fins al vespre, on més va ploure va ser a Portbou (44 litres per metre quadrat, on també es van registrar les ventades més potents, de fins a 74,2 km/h), seguit de Castelló d’Empúries (43,8). Des que va començar l’episodi, dilluns al vespre, els bombers van fer 26 sortides a les comarques de Girona per inundacions de baixos i soterranis. El pla Inuncat es va desactivar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia