Medi ambient

L’alerta per temps violent es desplaça cap a la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, les Garrigues i el Segrià

Diverses localitats de l’Ebre ja acumulen al voltant de 100 litres de pluja a l’inici del temporal

El 112 rep 66 trucades per incidències i hi ha algunes carreteres tallades

El Servei Meteorològic de Catalunya ( Meteocat ) ha emès un avís de temps violent a les comarques de les Terres de l’Ebre, a primer hora del matí. Cap al mgdia, l’alerta per temps violent s’ha desplaçat cap a la Ribera d’Ebre, al Priorat, al Baix Camp, a les Garrigues i al Segrià. El Meteocat alerta que es pot produir pedra, ratxes fortes de vent “i/o tornados” a la zona i demana prudència. Diverses estacions meteorològiques automàtiques (EMA) de les Terres de l’Ebre ja superen o s’apropen als 100 litres per metre quadrat de pluja acumulada durant el temporal iniciat aquest dilluns. Es tracta de Mas de Barberans, amb 114,3, Aldover, amb 135,4, Alcanar, amb 108, i Aldover, amb 108. Altres estacions de la zona estan força per sota, com les d’Ulldecona i Horta de Sant Joan, amb 69 litres.

El 112 ha rebut 94 trucades relacionades amb el temporal de pluja, la majoria a les Terres de l’Ebre.

D’acord amb el Meteocat, les pluges s’estan intensificant a l’extrem sud i a Alcanar han caigut 19,9 mm en només 30 minuts, amb 33,6 mm acumulats. Es demana evitar la mobilitat que no sigui imprescindible.

Els Bombers han fet 21 actuacions a les Terres de l’Ebre i Tarragona. I des de les 6h, que ha començat a ploure molt fort a la zona, els bombers han fet tres rescats de gent atrapada dins dels cotxes en zones inundables.

Les classes, suspeses

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre han suspès les classes d’aquest dimecres, de forma preventiva, als municipis d’Alcanar (Montsià) i al nucli de Poblenou del Delta, a Amposta (Montsià), arran de les fortes pluges. Amb tot, l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar estarà oberta durant les hores lectives per atendre qualsevol incidència. En el cas de Poblenou, ha afectat dotze infants que s’han quedat sense classes. El Consell Comarcal del Montsià també ha suspès la ruta escolar entre Godall i la Galera per anar a l’institut de Santa Bàrbara a causa del temporal.

Protecció Civil manté actives les alertes dels plans Inuncat i Ventcat per mal temps des de dilluns i fins dimecres.

Per això, recomana allunyar-se de rieres, torrents i zones que es puguin inundar, a més de no aparcar-hi el vehicle.

El Servei Català de Trànsit ha informat de carreteres tallades per esllavissades a conseqüència de les fortes pluges. La TP-3311 està tallada entre Santa Bàrbara i la Galera i la T-340 a Camarles. També està tallada la TV3421, de la Sènia a Roquetes pel desbordament d’un barranc, segons informa la Diputació de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia