Medi ambient

Implanten el porta a porta a Aiguaviva, Campllong i Sant Gregori al desembre

Són els primers dels catorze municipis del Gironès que incorporen aquest model de recollida d’escombraries

L’objectiu és augmentar el reciclatge

Aiguaviva, Campllong i Sant Gregori posaran en marxa el sistema de recollida de deixalles porta a porta a partir de l’1 de desembre i es convertiran en tres dels catorze municipis del Gironès que passen a implantar el porta a porta, en els pròxims mesos, a través del nou contracte del Consell Comarcal del Gironès . El sistema de recollida porta a porta ja estava previst implantar-lo durant aquest mandat a Sant Gregori i fa un any, en el ple del novembre, es va aprovar oficialment. Al Gironès, Vilablareix i Celrà ja tenen el sistema introduït des de fa anys, igual que al nucli urbà de Llagostera i en bars i restaurants del Barri Vell i del Mercadal i al barri de Sant Daniel, entre altres sectors de Gironès. A partir del 2022 també introduiran el porta a porta els següents pobles: Bescanó, Bordils, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Juià, Llambilles, Quart, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter.

Aiguaviva, Campllong i Sant Gregori han realitzat campanyes informatives en què es detalla com funcionarà la recollida, el calendari, el material i tot tipus d’informació. L’objectiu és assolir el 75% de reciclatge. Segons dades de l’Ajuntament de Sant Gregori, amb el model de contenidors el reciclatge està estancat des de fa anys en un 45%, tot i que es considera una xifra alta per a aquest model. En el cas de Campllong, amb el model actual de contenidors oberts al carrer els índexs de recollida selectiva estan estancats al voltant del 39%. L’índex de reciclatge a Aiguaviva és d’un 48%. Les directrius de la UE marquen que el 2025 el reciclatge d’un municipi ha d’estar com a mínim en el 55% i, tenint en compte l’augment exponencial del preu del tractament del rebuig, el model porta a porta resulta ser el més eficient.

Des de l’Ajuntament de Sant Gregori assenyalen que el fet de canviar de model ha de permetre contenir la taxa municipal, sense augments, i evitar els abocaments incontrolats a l’entorn dels contenidors actuals, un fet que comporta un augment de recursos i temps.

LA XIFRA

45
per cent
és el percentatge de reciclatge que hi ha a Sant Gregori amb el model de contenidor.

LA DATA

2025
és l’any
marcat per la UE en què s’ha d’assolir el mínim del 55% de reciclatge en un municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia