Societat

Figueres subvenciona el 100% de la reforma de pisos vells

Els propietaris, a canvi, els hauran de llogar a l’Ajuntament per cinc anys a un cost d’entre 450 i 500 euros

El consistori destinarà aquests habitatges a lloguer social per a persones grans i gent jove

L’Ajuntament de Figueres subvencionarà fins al 100% la reforma dels pisos buits que els propietaris acceptin incorporar al parc públic d’habitatges de lloguers per cinc anys. El consistori dedicarà a aquesta línia d’ajudes una partida de 244.000 euros, que són els de la segona convocatòria per a la reforma o millora. Un cop estiguin reformats, aquests habitatges seran cedits a l’Ajuntament per un preu inferior al fixat per l’índex de referència (serà d’entre 450 i 500 euros), i aquest els rellogarà a col·lectius com ara joves o gent gran, per facilitar-los així l’accés a l’habitatge. Aquestes ajudes, de la segona convocatòria, seran d’un màxim de 21.500 euros.

En la primera convocatòria es van reformar quatre immobles, dos al centre històric i dos més al barri del Poble Nou. Aquesta segona línia d’ajuts arriba al 100% per poder augmentar el nombre de propietaris que s’hi acullin. En la primera convocatòria la subvenció arribava fins al 70% del cost, amb un màxim de 15.000 euros.

Hi ha detectats uns cinc-cents pisos buits a la ciutat, i aquesta mesura té la intenció d’incorporar-los al parc públic d’habitatges per aconseguir un lloguer assequible. L’Ajuntament ja ha començat a notificar als propietaris que tindran un recàrrec del 50% de l’IBI i molts hi estan presentant al·legacions, per la qual cosa el consistori suposa que la xifra real serà molt inferior.

Els propietaris que s’acullin a la subvenció podran escollir entre un ajut del 75% del cost, amb un màxim de 16.000 euros, o bé un ajut del 100%, amb un màxim de 21.500 euros. A més, podran demanar una bestreta del 50% de la subvenció concedida.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destacava ahir que el govern que presideix té com a objectiu treballar per “resoldre les necessitats d’habitatge que hi ha per a joves i gent gran”, uns col·lectius que sovint tenen grans dificultats per accedir-hi. “Mobilitzar l’habitatge buit que hi ha a Figueres és una gran oportunitat per oferir lloguer a preus assequibles”, va assenyalar.

El regidor de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón, va remarcar ahir que en aquesta nova convocatòria de subvencions es podia arribar al 100% ajudant el propietari a donar un ús al seu pis i, a més, “amb garanties de cobrament ja que l’arrendador serà el mateix ajuntament”.

LA FRASE

Treballem per resoldre les necessitats d’habitatge de joves i gent gran
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia