Infraestructures i serveis

Usuaris del tren nocturn de Ripoll es queixen de sensació d’inseguretat

Molts dels viatgers baixen a Vic, i també els vigilants i el revisor

S’hi han registrat agressions i robatoris i el Consell Comarcal exigeix solucions

Les agressions i robatoris que s’han produït últimament de forma puntual als trens nocturns de la línia R3 que pugen fins a Ripoll han incrementat la sensació d’inseguretat dels usuaris. Es dona la circumstància que el darrer tren que viatja diàriament entre Barcelona i Ripoll surt de la capital catalana a dos quarts de deu i dos minuts de la nit i arriba a Ripoll a dos quarts i cinc minuts de dotze els dies laborables. Els caps de setmana l’últim tren arriba a les deu i deu minuts. Aquest comboi habitualment té un nombre important d’usuaris fins a Vic, sobretot els dies laborables. La majoria, però, baixen a l’estació de la capital d’Osona o a les anteriors. Els vigilants del tren i el revisor també baixen a Vic, amb la qual cosa no queda personal de seguretat fins a Ripoll.

Per això, i arran de la situació de vulnerabilitat d’una passatgera recollida per la consellera d’ERC, Chantal Pérez, tots els grups del Consell Comarcal del Ripollès han acordat demanar la presència de personal de Renfe que faci una funció de vigilància en el darrer comboi que circula els dies laborables entre l’Hospitalet de Llobregat i Ripoll, per la línia R3. Pérez ha remarcat que deixar sense vigilància els trens que arriben a Ripoll és un menysteniment envers la població ripollesa i un greuge que se suma als ja existents referents a la línia R3. “L’increment de repunts violents a la societat catalana és un fet: especialment els masclistes i homòfobs. Com a administració no es poden deixar punts negres sense cap mena de vigilància, i tampoc en l’àmbit del transport”, ha indicat.

LES XIFRES

2
hores
triga el tren nocturn que surt de l’Hospitalet de Llobregat fins a Ripoll, on arriba a dos quarts de dotze.
5
estacions
hi ha entre les de Vic i la capital del Ripollès: Manlleu, Torelló, Borgonyà, Sant Quirze i la Farga.

Més recursos de suport a la integració

El ple ha reclamat al Departament d’Educació que doti els centres dels recursos de suport necessaris per afavorir la integració al sistema educatiu perquè tot l’alumnat estigui en igualtat de condicions. Vol que s’ampliï el nombre d’hores o els efectius per atendre els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu durant l’espai del migdia i que es cobreixin, com a mínim, les hores que es destinaven al monitoratge el curs passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia