Salut

Salut desactivarà la setmana vinent l’aplicació STOP COVID19 CAT

L’eina, que ha tingut 1,6 milions de descàrregues, ha activat en 4.900 ocasions el SEM per assistències urgents

El Departament de Salut desactivarà el 2 de novembre l’aplicació de seguiment i vigilància de símptomes STOP COVID19 CAT. L’eina es tancarà de manera definitiva després d’un any i mig de funcionament i 1.600.000 descàrregues. Salut ha pres aquesta decisió després d’analitzar la situació actual de la pandèmia, on les necessitats de vigilància i seguiment de símptomes i activació de les emergències, que resolia inicialment l’aplicació, ja estan cobertes i consolidades per l’atenció primària i el 061. Durant el temps que ha funcionat, s’ha activat en 4.900 ocasions el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per casos que requerien una assistència urgent.

El Departament ha afirmat que aquesta xifra demostra el seu impacte directe i el fet que hagi estat una peça clau en l’engranatge digital de cribratge, detecció, seguiment i vigilància de casos de covid-19, especialment a l’inici de la pandèmia.

L’aplicació va deixar d’estar disponible aquest dilluns a les diferents botigues en línia i durant aquests dies s’aniran enviant notificacions per informar del tancament als usuaris que encara la tinguin descarregada.

L’eina es va posar en marxa el 18 de març del 2020 i servia perquè els ciutadans poguessin reportar els símptomes que experimentaven. A més, oferia informació sobre la nova malaltia i sobre com actuar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia