Infraestructures i serveis

El Port de Barcelona presenta ‘Smart Ports’ per potenciar la sostenibilitat i resiliència d’aquestes infraestructures

L’esdeveniment se celebrarà el 16 i 17 de novembre en el marc del Smart City Expo World Congress

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, i la directora d’Innovació i Estratègia de Negoci, Emma Cobos, han presentat la tercera edició d’‘Smart Ports: Piers of the Future’.

L’esdeveniment posarà l’accent en els cinc tributs que han de caracteritzar un hub logístic “avançat i competitiu”, segons el IV Pla Estratègic del Port de Barcelona 2021 – 2025, com la sostenibilitat, la multimodalitat, l’agilitat, la resiliència i la transparència.

La iniciativa, impulsada pel Port de Barcelona, comptarà amb altres ports com el d’Anvers, Busan o Rotterdam, que faran públics alguns dels seus projectes més innovadors. L’acte se celebrarà els 16 i 17 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress i podrà seguir-se en línia.

L’esdeveniment comptarà també amb la participació dels ports de Londres i Göteborg en aquesta edició, que presentaran les seves experiències en transició energètica i multimodalitat, respectivament.

El Port de Barcelona presentarà dos projectes en aquest esdeveniment. El primer és una “innovadora” solució de geolocalització basada en la tecnologia 5G i la intel·ligència artificial, i el segon és un projecte per produir energia renovable amb l’objectiu de cobrir les necessitats de consum, tant del propi moll com d’altres usuaris. Aquesta és la primera prova pilot de comunitat energètica que es farà en un port de l’Estat, en concret, al Moll de Pescadors.

La directora d’innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona, Emma Cobos, ha posat èmfasi en què els nou projectes que es presentaran a l’esdeveniment combinen “solucions innovadores i sostenibles dirigides a fer més competitiu el transport marítim i les operatives portuàries alhora que a reduir el seu impacte en l’entorn”.

La relació entre el port i la ciutat i el desenvolupament de l’economia blava també protagonitzaran el programa ‘Smart Ports 2021’.

“L’esdeveniment s’ha consolidat com un punt de trobada pels ports del món més punters en innovació que comparteixen amb nosaltres la idea que aquesta innovació ha de ser sostenible, oberta i col·laborativa”, ha assegurat el president del Port de Barcelona.

Calvet ha assegurat que l’acte és un exemple de com els responsables dels ports “més innovadors del món” poden col·laborar i compartir experiències per avançar cap a la descarbonització, la transformació digital i el disseny d’infraestructures més resilients, competitives i inclusives.

A més dels projectes que es presentaran dins el programa de l’Smart Ports, el Port de Barcelona participarà també en el programa de l’Smart City amb una conferència del subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del Port de Barcelona, Santiago Garcia-Milà, sobre com la nova economia i les normatives ambientals estan marcant les tendències als ports de tot el món. Així mateix, també participarà en una sessió sobre innovació amb el 3D Incubator i el BCN Tech HUB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia