Societat

Inseguretat alimentària entre els atesos per la Creu Roja

Nou de cada deu famílies s’hi troben, segons el tercer informe de l’entitat sobre els efectes de la pandèmia a la demarcació

La meitat d’aquests nuclis familiars no tenen uns ingressos estables

El 91% de les famílies gironines que han estat ateses per la Creu Roja arran de la pandèmia no tenen la seguretat de poder omplir la nevera. Es tracta del percentatge més alt a Catalunya, que se situa gairebé 30 punts per sota. A més, cal tenir en compte que el 6% pateixen l’anomenada inseguretat severa, o, el que és el mateix, que un menor queda sense poder fer un àpat per falta de menjar. Aquesta taxa d’inseguretat severa és una de les més baixes de Catalunya. “És una dada que ens dona una mica d’oxigen dins de la part dolenta”, remarca la tècnica de l’entitat, Pilar Millan, durant la presentació del tercer informe de la Creu Roja sobre els efectes de la pandèmia a les llars de les comarques gironines.

El cop que ha suposat la Covid-19 ha permès constatar també que la meitat de les famílies que acudeixen als centres que la Creu Roja té a les comarques gironines no tenen un ingrés “estable”. De fet, el coordinador de l’entitat a la demarcació, Jordi Martori, admet que té a veure amb la dependència del sector terciari i espera que aquesta situació no es “cronifiqui”.

Una de les propostes de la Creu Roja per donar resposta a aquest fet ha estat el repartiment de targetes per poder anar a comprar en supermercats determinats. En total, se n’han donat 5.174 a diverses famílies de la demarcació, amb imports que van dels 75 als 125 euros, en funció del grau de necessitat. Aquestes targetes han suposat una despesa d’1,2 milions d’euros, repartits en dues fases: de gener a juny, amb un import de 800.000 euros, i de juliol a octubre, amb els 400.000 restants. D’altra banda, l’entitat ho ha complementat amb ajudes per a la compra de bolquers per a nadons i amb l’assessorament a nouvinguts.

LA XIFRA

2,2
milions
ha estat el pressupost de la Creu Roja a les comarques gironines, principalment de fons públics.

Quasi la meitat de peticionaris d’ajuts, novells

Un dels factors determinants durant la pandèmia del coronavirus ha estat que un 46% de les persones que han anat a buscar ajuda a la Creu Roja mai abans s’havien vist obligades a anar a cap entitat social. El coordinador provincial, Jordi Martori, remarca que una de les funcions principals que han fet amb aquestes persones ha estat l’acompanyament, per explicar-los on havien d’acudir per rebre les ajudes. Martori assenyala que les que donen des de la Creu Roja haurien de ser “puntuals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona