Societat

La delegació del govern a les Balears diu ara que no hi ha hagut 11 morts a Cabrera, sinó 14 rescatats

El dispositiu de salvament continua buscant 3 persones més que sembla que també viatjaven a la pastera

La delegació del govern a les Illes Balears ha rectificat les informacions inicials que situaven 11 morts al mar a l’oest de Cabrera i ha afirmat que, en realitat, els equips de salvament han rescatat 14 persones, 9 de les quals a bord d’una pastera provinent probablement d’Algèria. Els passatgers de l’embarcació han manifestat que hi viatjaven 17 persones, per la qual cosa Guàrdia Civil i Salvament Marítim continuen amb el dispositiu activat a la recerca de les 3 persones que faltarien.

L’avís inicial l’ha fet la tripulació d’una embarcació privada que ha vist la pastera i diverses armilles salvavides flotant a l’aigua. Han pogut rescatar 2 persones i han avisat les autoritats, que han difós la informació inicial de les víctimes.

Un cop han arribat a lloc, però, la Guàrdia Civil ha comprovat que les armilles salvavides eren buides, i han continuat buscant per la zona amb l’ajut de Salvament Marítim fins que han trobat la pastera. L’helicòpter de la Guàrdia Civil ha rescatat 3 persones a l’aigua, i a l’embarcació n’hi havia 9 més, exhaustes -sembla que feia força dies que navegaven- però sanes i estàlvies.

Fonts de la delegació del govern a les Balears han explicat a l’ACN que en els darrers 2 anys s’ha triplicat el nombre d’arribades de pasteres a les costes de les Illes, majoritàriament provinents d’Algèria. En el que va d’any, per exemple, han arribat un miler de persones, ha indicat la mateixa font.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia