Societat

Batlle alerta sobre el punt d’inflexió dels botellots en derivar en “violència extrema” i reconeix “sorpresa”

Nega que l’oci nocturn obert hagués aturat les concentracions

Assegura que es van fer els ajustaments necessaris

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha alertat sobre el “punt d’inflexió” que suposen els macrobotellots de la Mercè perquè han derivat en “violència extrema”. Per això, ha demanat una reflexió general sobre el fenomen, que té por que es pugui cronificar. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha negat que l’oci nocturn obert hagués aturat aquestes concentracions ja que creu que el fenomen va més enllà perquè alguns han descobert una “forma barata d’expansió incontrolada”. També ha reconegut “sorpresa” per les dimensions del botellot de plaça Espanya i perquè abans no havien derivat en violència però ha defensat que es van fer els ajustaments necessaris en el dispositiu.

Batlle ha reconegut la por a que la situació es cronifiqui però no només a Barcelona sinó al conjunt del país. De fet, ha demanat “no estigmatitzar” la capital catalana ja que el fenomen s’ha anat reproduint en diverses ciutats catalanes i del conjunt de l’Estat durant l’estiu.

El tinent d’alcaldia ha explicat que la darrera nit ha estat “molt tranquil·la” després de dues nits d’incidents. Ha insistit que preveien que es poguessin produir grans concentracions però no el que finalment va succeir. En aquest sentit, ha explicat que en tot l’estiu no s’havien produït concentracions a la plaça d’Espanya i tampoc situacions de violència.

Batlle ha considerat necessari analitzar el fenomen i fer-lo no només des del punt de vista d’ordre públic. Ha afegit que els darrers dies s’ha pogut veure com alguns ho fan servir també com a “pretext” per a la delinqüència i el pillatge. En aquest sentit, ha reclamat una taula a catalana per abordar la qüestió en el conjunt del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia