Societat

Societat

“Recorda’t de somiar”

Decoren murs i façanes a Santa Eugènia i Can Gibert, en el festival Monar’T

La salut mental i la diversitat cultural, font d’inspiració

“Són nens amb diferents trets, de diverses nacionalitats, en un dia tranquil, de sol, jugant [...]. És un joc que es juga a tots els països i que comparteixen sense preguntar-se per què un és més fosc que l’altre.” Julia Postoyalkova –amb perfil a Instagram 200x200_artist– és una artista que pinta a l’oli i alhora muralista. És una de les participants de la tercera edició del Monar’T, que decora una dotzena de murs, façanes i garatges de Santa Eugènia i Can Gibert. Mariona Terrats, de l’associació d’art Blau Blau, és una de les responsables de l’organització del festival, juntament amb Núria Gich (Fent i Desfent), les associacions de veïns i l’Ajuntament gironí. El jurat ha triat 13 artistes entre 149 projectes presentats, “més del doble que l’any passat”, diu Terrats.

La diversitat cultural és l’eix del Monar’T i aquest any s’hi ha afegit la salut mental. Hi ha un projecte amb usuaris del centre d’atenció especialitzada (CAE) Somriu, que acull persones amb discapacitat intel·lectual, i un altre amb els del Centre de Rehabilitació Comunitària del Gironès. El festival dura fins diumenge. Avui al vespre (a les nou) el neurocirurgià i degà de Medicina de la UdG, Joan San, i l’artista Pep Admetlla protagonitzaran una performance sobre art i anatomia a la Marfà, amb inscripció prèvia.

Són dos quarts d’onze del matí. Cauen quatre gotes al passeig d’Olot. “Els avions són una representació del futur. L’obra té un nom en anglès: Remember to dream (recorda’t de somiar). És una crida als adults, que de vegades triem el pràctic, el segur... Tenim un nen a dins i l’hem d’alimentar. Ens hem d’arriscar”, explica Postoyalkova. A deu minuts a peu, a l’escola Maristes, l’italià Rughi fa una barreja d’animals i persones de colors “vius” amb esprai. Un còmic. Li encanta el Monar’T, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia