Urbanisme

Penalització a l’empresa que havia de reformar la central del Molí a Girona

L’Ajuntament li prohibeix presentar-se a cap concurs municipal durant dos anys

L’execució era “anormalment baixa” i s’ha complert menys d’un 40%

L’Ajuntament de Girona penalitza l’empresa Comsa Servei Facility Management, que havia de dur a terme la reforma de l’antiga central hidroelèctrica del Molí (al carrer Santa Clara), prohibint-li de presentar-se a cap altre concurs municipal durant un termini de dos anys i, si ho fa, se l’exclourà. El febrer passat l’Ajuntament ja havia decidit resoldre el contracte a aquesta empresa per incompliment dels terminis. Ara fa un pas més amb aquesta penalització.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, explica que l’Ajuntament ha decidit “actuar amb fermesa” davant els retards i incompliments que arrossegaven els treballs. “Quan tens un projecte adjudicat, l’has d’executar i no discutir-lo”, hi afegeix Martí.

Obres encallades

A banda de la penalització a l’empresa, s’està actualitzant el projecte de reforma de la central del Molí. Quan s’hagi aprovat aquesta fase el projecte es tornarà a posar a licitació amb la previsió de poder reactivar les obres el 2022.

La recuperació d’aquest edifici ha anat acumulant imprevistos i incompliments. Inicialment, el 2015, s’hi volien situar espais cívics com ara un casal d’avis i locals per a l’associació de veïns. Una primera empresa, Actia Iniciativas, va iniciar els treballs el 2016, però va fer fallida al cap de pocs mesos. Es va canviar el projecte per traslladar a la central els serveis econòmics de l’Ajuntament i es va adjudicar l’obra per 1.025.801,15 euros a Comsa, que va iniciar els treballs el 2017 amb una durada prevista de 15 mesos.

Els treballs van posar al descobert restes medievals de l’antic rec Comtal i del Molí de Baix, que van alentir el projecte. Malgrat la pròrroga concedida per aquella descoberta, l’Ajuntament calcula que només s’ha complert menys d’un 40% del projecte. Els treballs es van aturar el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia