Infraestructures i serveis

Salt rebutja un canvi legal de la UFEC en la gestió de la piscina

L’Ajuntament de Salt ha rebutjat un canvi legal que pretén introduir la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) en la gestió del complex de la piscina municipal, que té en concessió des del 2001. El ple del consistori el va desestimar dilluns de manera majoritària (16 vots a favor i dues abstencions).

Al març la UFEC va crear una societat (Club Salt Esportiu SL) per gestionar la instal·lació. De tota manera, segons un informe dels serveis tècnics municipals, l’article 16 del plec de clàusules de la concessió detalla que el concessionari (la UFEC) ha d’“explotar directament el servei del programa esportiu” i no el pot “ni cedir, ni arrendar ni traspassar”.

Les divergències entre l’entitat i el consistori van generar preguntes del PSC i d’Independents-CUP en l’aprovació d’aquest punt. Gemma Núñez (PSC) va recordar que l’Ajuntament havia hagut de fer front a una indemnització a l’entitat durant la pandèmia. La UFEC demana 245.000 euros, mentre que el consistori ha quantificat el greuge en 95.500.

Fins al 2036

L’alcalde, Jordi Viñas (ERC), va justificar que la desestimació és deguda al fet que “les noves modificacions no entren en les condicions del conveni”. A preguntes de Cristina Sibina (Independents-CUP), l’equip de govern, d’ERC i Junts, va assenyalar que no es planteja cap canvi en la concessió, que venç el 2036.

Fonts de la UFEC detallen que la creació d’una societat (Club Salt Esportiu SL) és una nova forma de gestió de les seves instal·lacions esportives. “Amb una [nova] entitat jurídica s’intenta evitar situacions d’estrès financer”, afirmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia