Medi ambient

L’oposició al parc eòlic marí es planteja anar al Suprem

La plataforma ja ha presentat al·legacions a un nou tràmit del pla de zones prioritàries

Reclama a la Generalitat que es defineixi i que escolti les moltes veus en contra que hi ha al territori

La plataforma contra el macroparc eòlic marí a l’Empordà ja ha presentat un conjunt d’al·legacions al tràmit de consulta i informació dels plans d’ordenació de l’espai marítim (POEM) i a l’estudi ambiental estratègic, segons va anunciar ahir en roda de premsa a Girona. Es tracta d’un document de més de 70 pàgines que s’ha acompanyat d’11 informes tècnics sobre el risc d’aquest projecte en l’hàbitat natural. En cas que el pla continuï endavant, la plataforma –que té el suport d’una trentena d’entitats de diversos àmbits i més de 1.800 empreses– també va anunciar que es presentarà un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem.

La plataforma va presentar el 8 de setembre –data límit– les al·legacions al projecte de macroparc eòlic basant-se en diversos aspectes, com ara que es tracta d’un espai protegit, que l’anàlisi ambiental és defectuosa i que es vulnera el principi de precaució, de la directiva d’hàbitats, i dels convenis que ha signat l’Estat per tal d’incrementar els espais que han de ser objecte de preservació de la biodiversitat, entre d’altres.

A més, els representants de la plataforma van anunciar que s’adreçarà a diferents conselleries del govern català per demanar, per exemple, un informe de l’impacte econòmic en les empreses de la zona afectada que fan compatibles les activitats turístiques amb la cura del medi ambient, i un estudi sobre les conseqüències en la biodiversitat de l’Empordà que tindria una instal·lació de les característiques del macroparc Tramuntana. “Calen projectes, el que no volem són macroprojectes que l’Empordà no pot pair”, va remarcar el vicepresident de la plataforma contrària al parc eòlic marí.

LA FRASE

Demanem que la Generalitat defensi el territori i no les grans empreses de l’Íbex
Jordi Ponjoan
vicepresident de la plataforma

Organitzen a Roses un acte reivindicatiu

L’associació Stop Macroparc Eòlic Marí, Unió de Pagesos, la Iaeden-Salvem l’Empordà, Allimo, el Fòrum l’Escala Empúries i els vuit ajuntaments de la costa afectats han organitzat per dissabte a Roses una performance reivindicativa contra el macroprojecte. L’acte es durà a terme dissabte, 25 de setembre, a l’exterior de la Ciutadella de Roses a partir de les sis de la tarda i consistirà en parlaments, gegants i un espectacle de macrotitelles i música en viu a càrrec del projecte Punch Agathe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia