Societat

Evacuen 5.000 persones de la zona més exposada a l’erupció del volcà a La Palma

Les autoritats preveuen traslladar fins a 10.000 persones de diversos nuclis propers

El govern canari ha suspès les classes escolars als tres municipis més afectats

Unes 5.000 persones ja han estat evacuades a l’illa canària de La Palma per l’erupció del volcà de la Cumbre Vieja, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Les autoritats preveuen evacuar entre 5.000 i 10.000 persones dels tres municipis més exposats a l’erupció volcànica que aquest diumenge ha començat a l’anomenada Montaña Rajada, al municipi d’El Paso, segons ha anunciat aquesta nit la Guàrdia Civil. 

L’evacuació s’ha iniciat als nuclis de Tacande, Todoque, La Bombilla, La Laguna, El Remo i Puerto Naos, que pertanyen als municipis d’El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte, en previsió de l’avenç de la llengua de lava. Fins ara ja s’ha traslladat unes 5.000 persones al camp de futbol de Los Llanos de Aridne.

De moment no hi ha cap persona afectada, però ja s’han cremat algunes cases.

Les autoritats canàries ja havien decidit abans de l’erupció traslladar les persones amb mobilitat reduïda i han avisat a la resta perquè preparin les maletes.

La Guàrdia Civil ha mobilitzat més de 120 agents de diferents unitats per l’erupció. de seguretat ciutadana, trànsit, servei marítim, grup caní i altres.

El cos policial ha detallat que hi ha diferents carreteres afectades per l’erupció. L’LP-212 ha estat travessada per la colada de lava al barri d’Alcalá i també s’ha tallat preventivament les carreteres LP-214, LP-105 i LP-301.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) es desplegarà a la zona durant les properes hores i també hi acudiran serveis d’emergències d’altres illes canàries.

El govern canari ha suspès les classes escolars als tres municipis més afectats almenys per aquest dilluns.


Lava a 1.075 ºC
El volcà té set boques que emeten lava, que avança de manera no massa ràpida, segons l’Institut Vulcanològic de Canàries (Involcan). El seu portaveu, David Calvo, ha explicat que algunes boques emeten lava amb més forces que altres.

La pedra fosa flueix pels vessants de la zona de la Cabeza de Vaca a uns 700 metres per hora.

Els expertes de l’Involcan han pogut prendre imatges tèrmiques de les llengües de lava i han determinat que tenen una temperatura de 1.075 ºC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia