Educació

Sensació pre-Covid

La comunitat educativa de la demarcació destaca un primer dia de classe sense l’expectació i el temor del setembre passat

“Més relaxats. Tenim una sensació de més control i, sobretot, de seguretat. L’alt percentatge d’adults i mestres vacunats ens fa estar més tranquils davant la pandèmia.” Maria Cabezas, la directora de l’escola de Taialà de Girona, que fa just un any va haver de confinar un grup de cinquè de primària el primer dia d’escola, va destacar així les percepcions, diferents, respecte a l’expectació que hi havia a les aules el setembre passat. Quant a l’organització, remarca que és un híbrid entre el curs passat, en pandèmia, i el de fa dos anys, pre-Covid, per aconseguir “normalitzar la situació escolar”. “Ens tornem a organitzar per grups estables de nivell, però amb la novetat que els alumnes de primària podran interactuar entre ells en els espais d’esbarjo”, va assenyalar. La directora destaca que han reorganitzat grups, espais i especialitats per tenir una tornada “tan acollidora i segura com sigui possible”. El centre de Taialà té més de 500 alumnes i gairebé 50 docents.

Coincidia a qualificar de més relaxat el primer dia de classe la directora de l’escola El Gegant del Rec de Salt , Carme Gutiérrez. En un centre amb 382 alumnes i 43 docents, va destacar el fet que no hi ha hagut canvis de plans en l’obertura. També el personal docent i de l’escola hi està més avesat. La vacunació ha contribuït a aquesta tranquil·litat, i posava com a exemple l’ambient dels mestres dinant junts. Quant al personal PAS, li falta per cobrir alguna baixa. L’escola El Gegant del Rec de Salt va tenir un docent de reforç Covid, però no entre el personal del menjador. “Necessitem reforços al menjador”, va reclamar.

Pel que fa a la secundària, les direccions de dos dels instituts consultats van valorar un primer dia de curs tranquil i sense incidències. També el fet que la comunitat educativa s’hagi avesat als protocols. Cristina Saavedra, de l’ institut Pla de l’Estany de Banyoles, va destacar el fet de “poder barrejar grups a l’hora del pati”, mentre que Maite Casas, de l’ Ermessenda de Girona, assenyalava la bona acollida d’una normativa més flexible.

Satisfacció per part del Departament d’Educació a les comarques gironines per una arrencada de curs més similar als temps pre-Covid, però també per la posada en marxa de nous equipaments: l’escola rural de Palau de Santa Eulàlia i els instituts de Vilablareix i Caldes de Malavella. El nou director d’Educació a Girona, Adam Manyé, va reivindicar aquestes dues idees i hi va afegir que “hi ha molta menys preocupació que el setembre passat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia