Salut

El Procicat abaixa el llistó d’incidència per mantenir el toc de queda en 148 termes

El llindar de casos per 100.000 habitants passa de 250 a 125, en espera de l’aval del TSJC

Altafulla i Palafrugell hi tornen a entrar, però no pas Calonge

La Generalitat trametrà al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) la proposta del Procicat de mantenir una setmana més el toc de queda nocturn a les poblacions de més de 5.000 habitants amb una incidència mitjana de contagis de 125 persones per cada 100.000, la meitat que fins ara. La nova llista inclou 148 municipis, una xifra menor respecte als 176 on la restricció de sortir al carrer entre la 1 i les 6 de la matinada continua vigent fins al 20 d’agost. El toc de queda, vigent des de la matinada del 17 de juliol, i després de diverses pròrrogues, expira el dia 20. Si el TSJC hi dona el vistiplau, la nova planificació seria vigent durant set dies més, fins al 27 d’agost

Moltes poblacions en surten, i hi destaca el cas de Palamós, en plena Costa Brava. Però en l’enduriment del criteri –cal recordar que al juliol, inicialment, el llindar s’havia establert en 400 casos, i que ja s’havia rebaixat a 250– hi ha la cerca de l’equilibri entre la millora de les estadístiques generals i la inèrcia creixent de botellots incontrolats, amb població adolescent i jove, majoritàriament no vacunada.

Entre les poblacions costaneres que tornen a entrar a la llista, n’hi ha tres –Altafulla, a la Costa Daurada, i Palafrugell i l’Escala, a la Costa Brava– que han registrat nombrosos incidents en les darreres setmanes. No pas Calonge i Sant Antoni [vegeu la peça adjunta], però s’hi manté Castell-Platja d’Aro, un gran centre d’oci on en els darrers dies temien que la millora de les dades pandèmiques els fessin tornar a quedar sense cap restricció nocturna i amb molta pressió de població turística.

Hi entren de retruc

Els 23 municipis que s’incorporen a la llista pel fet d’estar totalment envoltats o quasi per termes limítrofs amb incidències superiors a la marcada –els anomenats municipis illa– són Alcanar, Caldes d’Estrac, Castellví de Rosanes, Cerdanyola del Vallès, Cunit, el Papiol, Gimenells i el Pla de la Font, la Canonja, la Palma de Cervelló, la Riba, Malgrat de Mar, Molins de Rei, Pallejà, Sant Carles de la Ràpita, Sant Cugat del Vallès, Sant Jaume d’Enveja, Sant Just Desvern, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Vilaverd, i Vinyols i els Arcs.

LES XIFRES

148
poblacions
proposa el Procicat per aplicar-hi toc de queda a partir de divendres, entre les quals, 23 de noves.
125
és la incidència
de casos per 100.000 habitants, rebaixada per contenir la febrada de botellots de joves no vacunats.

Indignació a Calonge, altre cop fora

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, es va mostrar ahir absolutament estupefacte i indignat un cop coneguda la decisió que el municipi continuarà sense confinament nocturn, després de dos caps de setmana d’incidents. Soler assegurava que “l’única cosa que queda és senzillament convidar a tots aquells senyors que han decidit que Calonge i Sant Antoni no entri dins el confinament que vinguin a passar-hi un parell de nits, i veuran el que això significa”. La incidència de contagis dels darrers set dies, malgrat els aldarulls, resta per sota de 125.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia