Societat

Els accessos al cap de Creus, reoberts

Els Agents Rurals no descarten un altre tancament de la zona pròximament

Els Agents Rurals van reobrir ahir al migdia els accessos al cap de Creus després d’estar tancat el cap de setmana per l’alt risc d’incendi, segons l’ACN. El cos va decidir passar del nivell 3 al nivell 2 del pla Alfa a les 12 del migdia arran de la millora de la situació meteorològica.

Durant les hores en què els accessos al parc natural han estat tancats, algunes persones hi han entrat igualment bé per picaresca bé per desconeixement. Concretament, entre dissabte i diumenge, els agents van advertir desenes de persones –algunes d’elles reiteradament–, que volien accedir a cales o fer ruta i han denunciat dos motoristes de trail bascos i un cotxe.

Els Agents Rurals no descarten que en els pròxims dies calgui tornar a tancar el cap de Creus atès que fa 90 dies que no plou prou a la zona i la tramuntana hi bufa amb freqüència. I fan una crida a la responsabilitat de la ciutadania. Miquel Àngel Orta, cap de l’àrea bàsica del Gironès dels Agents Rurals, ha explicat que és gairebé impossible limitar l’accés al cap de Creus perquè té 10.000 hectàrees i hi ha molts camins i corriols. Tot i que la majoria de persones que hi volien accedir aquest cap de setmana han girat cua, alguns han hagut de ser advertits més d’una vegada i, tot i així, hi han entrat per una altra banda. Amb tot, només han denunciat dos motoristes bascos que dissabte feien ruta per la zona i un vehicle que aquest diumenge al matí no ha respectat la restricció d’accés i ha travessat un camp.

Davant d’això, Orta ha reiterat la necessitat que es respectin les restriccions, ja que “un 90% dels incendis són provocats per negligències o imprudències dels humans”.

El regidor de Seguretat del Port de la Selva, Roger Pinart, ha indicat que, tot i que s’ha notat que l’afluència de gent ha disminuït per les restriccions, han detectat que algunes persones que coneixen la zona hi han accedit, per desconeixement o per picaresca, per camins alternatius. “La gent ha d’entendre que quan s’apliquen mesures d’aquest tipus no és per molestar”, ha dit Pinart. I ha recordat que “qualsevol acte negligent pot generar un incendi” i que, a banda del mal que pot suposar per al cap de Creus, també posa en risc les persones que hi accedeixen perquè “ningú sap que hi són”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia