Societat

El foc de Ventalló ja ha cremat 50 hectàrees

La Tramuntana ha empès ràpidament el foc cap a Vilopriu i Garrigoles però no s’ha hagut de desallotjar ningú

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest dissabte a la tarda en un incendi forestal que s’ha declarat a Ventalló (Alt Empordà) i ha avançat cap a Garrigoles (Baix Empordà) empès per la tramuntana. Ja ha cremat 50 hectàrees, segons els Agents Rurals.

Segons han informat els bombers cap a les 23h de la nit, el foc s’ha frenat a la zona forestal i el “cap està parat”. Es treballa “per acabar-lo de perimetrar i assegurar la línia d’aigua”. En el dispositiu d’aquesta nit hi treballen unes 30 dotacions.

L’alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, ha explicat que el foc ha començat a la zona coneguda com el Forn, que no és de difícil accés, ha saltat la carretera i ha evolucionat cap a les Olives i Garrigoles.

L’avís del foc s’ha rebut a les 17.32 hores en una zona boscosa propera a la GI-624, als Masos de Ventalló. Com a mesura preventiva està tallada la GI-624 a Ventalló, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 i GIV-6311 a Vilopriu.

L’incendi ha arrencat molt actiu i de forma descontrolat amb una columna de fum negre i flama. Després de saltar la carretera s’ha dirigit a la zona de Vilopriu i les Olives, ja a la comarca del Baix Empordà. De fet, la majoria d’hectàrees cremades són terme municipal de Vilopriu. Els efectius aeris han pogut treballar prop de quatre hores abans no s’han hagut de retirar. Ara mateix hi ha unes 30 dotacions terrestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia