Societat

L’‘Ocean Viking’ desembarcarà a Sicília 572 rescatats

L’ONG rep aquesta nit el permís de les autoritats italianes i navega cap al port d’Augusta

L’entitat havia alertat que la situació a bord estava “al límit” per la calor intensa i l’escassedat d’aliments

El vaixell Ocean Viking, de l’organització humanitària SOS Méditerranée, desembarcarà al port italià d’Augusta (Sicília sud d’Itàlia) els 572 immigrants i refugiats que ha rescatat al Mediterrani central en diverses operacions, segons han confirmat avui a Efe fonts d’aquesta ONG.

L’entitat ha rebut aquesta nit el permís de les autoritats italianes i es dirigeix ara cap al port sicilià per posar fora de perill, en terra ferma, a aquestes persones.

SOS Méditerranée havia demanat que li fos assignat un port immediatament, ja que les condicions dels immigrants eren preocupants i estaven “al límit”, sobretot per la calor intensa i  l’escassedat de menjar a bord.

L’ONG va assegurar que ahir, dimecres, un dels rescatats es va llançar a la mar en un “gest de desesperació”.

L’equip mèdic a bord ha constatat un augment del malestar psicològic i de l’esgotament entre els nàufrags, especialment en un dels dos nens discapacitats que han salvat i que ha estat traslladat a la infermeria durant la nit.

La preocupació dels voluntaris ha augmentat en les últimes hores perquè demà s’espera un empitjorament de les condicions de la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia