Educació

Tips d’esperar una escola nova per a Ventalló

La mobilització d’ahir serveix per denunciar les mancances del centre actual i reivindicar la construcció promesa d’un nou edifici, frenada ja fa onze anys

Les famílies de l’escola de Ventalló es van manifestar ahir per reclamar al Departament d’Educació que posi d’una vegada fil a l’agulla per a la construcció de la nova escola del municipi perquè consideren que ja és una urgència. L’estat actual de l’edifici és deficient i la situació ja no és suportable.

La presidenta de l’AFA de l’escola, Vanesa Olmos, va manifestar ahir a l’ACN que l’edifici està situat en terrenys inundables, que hi ha humitats a l’interior i que falten espais com ara un menjador per als alumnes. Això obliga l’escola a “desplaçar a un altre punt del poble” tots els infants cada migdia per menjar, amb els riscos que comporta pel que fa al trànsit. El Departament d’Educació assegura que l’escola està entre les primeres de la llista d’edificació. El director dels serveis territorials, Martí Fonalleras, va confirmar fa poc que la prioritat que s’ha donat a la construcció del nou edifici existeix al govern de la Generalitat des de l’entrada de l’actual conseller, Josep Bargalló, i que abans no era a la llista.

Fa onze anys que aquestes obres estaven adjudicades i s’havien de començar, però les eleccions a la Generalitat d’aquell moment van paralitzar el projecte i el canvi de govern va fer que la construcció s’ajornés. Tot i això, Olmos va afirmar ahir que fa “molts anys que esperen” i per això han decidit mobilitzar-se. La presidenta de l’AFA va recordar que les “condicions” de l’escola són “molt deficients” per diversos motius.

LA XIFRA

11
anys
ja fa de la paralització de les obres per a la construcció de la nova escola de Ventalló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia