Societat

consultes sobre la independència

Puigcerdà, termòmetre de la sentència del TC

Més de 7.000 veïns de la capital de la Cerdanya estan cridats a participar a la consulta

Aquesta és la cinquena onada independentista que es fa

Puigcerdà celebra diumenge vinent la consulta sobre la independència, que es pot convertir en un termòmetre sobre l'independentisme a la comarca després de la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut i de la manifestació de protesta de dissabte passat a Barcelona. En les anteriors onades de consultes, a la Cerdanya se n'han organitzat a Bellver, Guils, Lles, Urús, Prats i Sansor, Alp i Bolvir –va ser el primer a fer-la– i la mitjana de participació ha estat a l'entorn del 30 per cent amb indrets que han fregat el 50% del cens, com per exemple a Prats i Sansor i Bolvir, amb un 46% i un 42,4%, respectivament.

Diumenge vinent més de 7.000 persones empadronades a Puigcerdà i majors de 16 anys estan cridades a manifestar a les urnes què pensen sobre la independència de Catalunya. La consulta de diumenge coincideix amb la celebració de la popular Festa del Roser, cosa que fa preveure a l'organització, Puigcerdà Decideix, que està integrada a la Cerdanya Decideix, que l'afluència de votants serà elevada. Així ho ha estat a les dues jornades de vot anticipat. Ahir el jurista Alfons López Tena –que ha coordinat o ha ajudat a muntar diverses consultes– va pronunciar una conferència sobre els referèndums. El passat 6 de juliol l'advocat i polític Joan Blanch i el cirurgià Oriol Domènech van oferir una altra conferència. En aquest cas, el tema tractat va ser la independència.

LA XIFRA

7.223
veïns
de Puigcerdà estan cridats a les urnes perquè es pronunciïn sobre la independència de Catalunya.

També a Mollet de Peralada

L'associació Amics de la Comissió de Festes de Mollet organitzarà –com Puigcerdà– diumenge 18 de juliol la consulta popular sobre la independència de Catalunya. Segons ha explicat l'organització, s'espera que la participació en la votació superi el 30% en un municipi de poc més de 200 habitants. Mollet s'afegeix així als molts municipis altempordanesos que ja han organitzat consultes en onades anteriors.

El col·legi electoral estarà situat a la perruqueria del poble, just al costat del centre cívic, on durant tot el dia estan previstos diversos actes. Allà s'instal·larà l'urna, on els veïns i veïnes de Mollet podran emetre el seu vot.

Hi haurà una actuació infantil a càrrec del Nen Magem i un tastet de vins del celler la Vinyeta. També es farà un dinar popular amb la col·laboració de Salvem l'Empordà, dels restaurants Ca la Maria, Mas Renart, La Reina de Portlligat i també de la cooperativa vinícola del nord-est i del celler Roig Parals. A la tarda, actuacions de Cor de Carxofa i Tomàs Fletxa, i per acabar xocolatada amb melindros a càrrec de Cal Flequer de Mollet de Peralada.

m.v.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia