Salut

Almenys un 7% dels gironins ja han tingut la Covid-19

El nombre de persones ingressades als centres sanitaris gironins es manté al voltant de 200

Ja hi ha 19.518 gironins que han rebut les dues dosis

Des del 23 d’octubre la xifra d’ingressats no baixava dels 200

Almenys un 7% dels habitants de les comarques gironines ja han tingut la Covid-19. Segons les últimes dades del portal dadescovid.cat, a les comarques gironines hi ha 54.235 casos acumulats i confirmats per algun tipus de prova; la xifra és més alta si es té en compte la regió sanitària de Girona, amb 60.102 casos –que inclou les poblacions de l’Alt Maresme però no les de la Cerdanya–. En tots dos casos, però, representen al voltant d’un 7% de la població les persones que ja han estat contagiades –a les quals s’hauria d’afegir els casos no registrats a l’inici de la pandèmia i els casos asimptomàtics.

Mentrestant, el nombre de persones contagiades continua creixent dia rere dia, però també ho fa el nombre de persones vacunades. A la regió sanitària de Girona, en la data de diumenge passat, ja s’han subministrat 47.173 dosis de la primera vacuna i 19.518 de la segona. D’aquesta manera, ja serien prop de les 20.000 les persones immunitzades per alguna de les vacunes que s’estan administrant.

Al voltant dels 200

Creix el nombre de persones contagiades el de les vacunades, i tampoc s’atura l’increment de morts. Les últimes dades indiquen que ja són 1.930 les persones que han mort a la regió sanitària a causa de la Covid. Pel que fa a les persones ingressades, la xifra oscil·la al voltant de les 200: si bé dissabte eren 197, diumenge tornaven a pujar a 205. Es dona la circumstància que des del 23 d’octubre de l’any passat la xifra d’ingressats no baixava dels 200. Aquests últims dos dies s’ha mantingut estable el nombre de persones ingressades a les UCI, 52. Encara per sobre la cinquantena. L’única dada que fa quatre dies que disminueix és la del risc de rebrot, que ara se situa en 243 punts a la regió sanitària, encara considerada molt alta.

En un àmbit comarcal, la Cerdanya és la que continua amb el risc de rebot més alt de totes les gironines, amb 867 punts. Al seu darrere hi ha la Garrotxa, amb 671 punts. La capital d’aquesta comarca, Olot, és la segona població catalana amb més risc de rebrot, amb 811 punts. Només en aquesta comarca hi ha 36 persones ingressades. Darrere de la Garrotxa hi ha el Pla de l’Estany, amb un risc de rebrot de 368, el Ripollès –302–; el Gironès –287–; l’Alt Empordà –213–; el Baix Empordà –191– i la Selva –158–. Pel que fa a les ciutats, i a banda d’Olot, en el cas de Girona ciutat el risc de rebrot se situa en 248 i a Salt, en 418. A Figueres el risc de rebrot està en 192 i a Vilafant en 226. A Banyoles està a 227. En poblacions del Baix Empordà com ara Palafrugell o Sant Feliu de Guíxols el risc de rebrot se situa en 270 i 274, respectivament. Mentre que a Blanes i a Lloret de Mar la primera està a 150 i la segona en el doble –300–. Aquest últim municipi encapçala la llista dels catalans en velocitat de propagació, amb una RT de 3,31.

LA XIFRA

1.930
persones
ja han mort a causa de la Covid-19 a la regió sanitària de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia